Német Kupa: farkasszemet néznek egymással a magyarok a döntőben - reakció

Éhesek a felek a sikerre.

Forrás: RB Leipzig/Twitter

Szombat este rendezik Berlinben az RB Leipzig és az SC Freiburg főszereplésével a 79. Német Kupa-döntőt. Bármelyik csapat is emelheti a végén magasba a trófeát, először teheti azt meg története során. A finálé pikantériája, hogy a két csapatban összesen négy magyar labdarúgó szerepel, így lesz kiknek szorítani. Az RB Leipzig együttesében Gulácsi Péter, Wili Orbán és Szoboszlai Dominik, míg az SC Freiburg csapatában Sallai Roland, hajt a győzelemért.
A lipcseiek nagyon fogadkoznak, hogy az Európa-liga csalódást követően most tudnak javítani a kupában.


”Nagyon várjuk már a szombati találkozót. Szerencsére mindenki rendelkezésemre tud állni, így a teljes keretből tudom összeállítani a legjobb csapatot. A Freiburg már nem kis csapat, ezt a szezonban nyújtott teljesítménye és a kupadöntőbe való bejutása is jelzi. Véleményem szerint Németország egyik legjobb csapata lett, ami jól mutatja, hogy milyen munka folyik a klubnál. A Bajnokok-Ligájáért folytatott harcban a Freiburg volt a legfőbb riválisunk. Labdabiztosak, gyorsak és hatékonyan a kapu előtt. Azonban bízom a csapatomban. Kiváló játékosok alkotják a Leipziget és ezt szombaton is bizonyítani fogjuk. Szeretnénk trófeával zárni a szezont” - nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Domenico Tedesco az RB Leipzig vezetőedzője.

Az RB Leipzig magyar csapatkapitánya szerint a csapat éhes a sikerre.
”A kupagyőzelemmel szeretnénk megkoronázni az idei teljesítményünket. Úgy érzem az egész csapat ki van éhezve a sikerre, amit bízom benne, hogy a pályán is tudunk bizonyítani. Tudjuk, hogy mekkora öröm lenne a szurkolóknak és egész Lipcse városának, ha elhódítanánk a serleget, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy boldoggá tegyük őket” – mondta Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatkapitány kapusa.


A Freiburg elképesztő szezont tudhat maga mögött. A habot a tortán azonban a trófea megszerzése jelentené a klubnak.
”Izgatottan várjuk a találkozót. Döntőben szerepelni mindig felemelő érzés, boldogság játékosnak, edzőnek és szurkolóknak egyaránt. Fontos találkozó lesz, azonban ez is csak egy mérkőzés, mint a többi persze ettől még nagyon komolyan vesszük. A Leipzig jó csapat, de úgy érzem sikerül felkészülnünk belőlük. Nagyon jó lenne megnyerni a kupát, de ha esetleg nem sikerül, akkor sem lesz világ vége, így is emberfeletti teljesítményt nyújtottunk a szezonban„– nyilatkozta Christian Streich az SC Freiburg vezetőedzője.

”Úgy érzem már az is óriási siker, hogy idáig eljutottunk. A klub egyik nagy pillanata lesz a döntőben szerepelni. Ugyanúgy készülünk a találkozóra, mint bármelyik más meccsre. Nagyon szeretnék megnyerni a kupát és ezért mindent elkövetünk a pályán” – mondta Christian Günter az SC Freiburg vezetőedzője.

Német-Kupa döntő Berlin szombat
20.00: SC Freiburg- RB Leipzig

Legfrissebb híreink