nb1.hu

Nem szakadna el a futballtól Guzmics Richárd – reakció

Nyáron vonult vissza.

A 35 éves Guzmics Richárd nyáron jelentette be a visszavonulását, ezt a döntést egy sérülés miatt kellett meghoznia. A védő a magyar válogatottban 28 mérkőzésen jutott szóhoz, a fellépésein két gólt szerzett. Guzmics a 2016-os Európa-bajnokságon is bizonyíthatott.

Az NB I-ben a HLSZ adatbankja szerint 174 összecsapáson tehette le a névjegyét, háromszor köszönt be a találkozóin. A légióskodásba is belekóstolhatott: 2014-ben igazolt a Haladástól a lengyel Wisla Kraków csapatához, aztán szerepelt Kínában (Jenpien Funde), valamint Szlovákiában (Slovan Bratislava). A Slovannal egyébként kétszer nyerte meg a szlovák bajnokságot.

Guzmics az nso.hu-nak elmondta, a Wisla Kraków együttesénél egy búcsúztatást szerveztek neki:

"Amikor megtudták korábbi lengyel klubomnál, a Wislánál, hogy befejeztem a pályafutásomat, többen írtak és hívtak az egyesülettől. Hat éve igazoltam el tőlük, meglepett, hogy visszahívnak, mert egy búcsúztatást szerveznek nekem. Egy mérkőzés előtt köszöntöttek, majd a félidőben sétáltam egy kört a stadionban, a szurkolók pedig állva tapsoltak meg. Több mint tízezren voltak, nagyon megható volt a számomra, hogy éreztették velem, nem felejtettek el… Idegenként érkeztem Krakkóba, de otthonra leltem ott, és egy ilyen megható búcsúval könnyebben le tudom zárni a pályafutásomat…" – mondta Guzmics.

A beszélgetés során azt is elárulta, nem szeretne elszakadni a futballtól:

"Az edzői B-licencet megszereztem már korábban, a játékoséveim alatt, a hosszú távú célom pedig az, hogy sportigazgató legyek. Ahol játszottam, azoknál a csapatoknál folyamatosan figyeltem a klubok felépítését, és rengeteg külföldi kapcsolatra is szert tettem. Ezt azért mondom, mert a nem titkolt célom az is, hogy a fiatal játékosoknak segítsek külföldi, erősebb bajnokságokba igazolni. Olyan labdarúgóknak, akik később a magyar válogatott erősségei lehetnek!" – fogalmazott Guzmics.
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek