Nem lesz jó – bejelentést tett a Fradi Tábor

Tovább tart az öröknek tűnő vita.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

A szurkoló a 12. játékos, érte találták fel a világ legcsodálatosabb játékát, a labdarúgást. Ám a szurkolók nem érzik és nem is gondolják azt, hogy úgy kellene viselkedniük a stadionokban, mint mondjuk a színházban, ahol rezzenéstelenül, csöndben illik figyelemmel kísérni az előadást, és csak az előadás végén szokás kifejezni a véleményt taps formájában. A mozi ebből a szempontból még keményebb, mert ott még a végén sincsen semmi általában.

A szurkolás viszont a modern fociban eléggé keményen szabályozva van. Az, hogy antiszemita/rasszista felhangoknak nincsen helyük a lelátón, az tiszta sor, ám a focimeccseket nem lehet ülve, érzelmi megnyilvánulások nélkül végignézni, mint ahogyan a látványos élőképek és bizony a pirotechnika is a csapatok segítségére van, mint hangulatfokozó elemek, de csak akkor, ha utóbbiak nincsenek a pályára dobálva vagy nem egymást veszik velük célba a fanatikusok.

Rebrov és a fontos visszaigazolás - INTERJÚ - NB1.hu

A szurkolói számára talán a legfontosabb két bajnokiját egy héten belül nyerte meg a Ferencváros (az Újpest elleni Derbin 1-0-s sikert aratott otthon, a szakmai csúcsrangadón 2-1-re diadalmaskodott a Vidi vendégeként), de CSZKA elleni, moszkvai El-csoportmeccset is behúzta 1-0--ra, így abban a sorozatban bőven életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

Nem igazán ismerünk olyan megnyilvánulást, amikor játékos vagy edző azt mondaná, hogy a forró hangulat és a testi épséget nem veszélyeztető látványelemek ne lennének segítségére a csapatnak.

Az előírások viszont kőkemények, ennek köszönhetően jelenhetett meg az MLSZ honlapján az alábbi határozat október 22-én:

„A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t,  a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai  bajnoki mérkőzésen  szurkolói részéről történt rendzavarások (obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata), valamint   mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértése miatt  8.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi,  továbbá elrendeli a Groupama Aréna  (Stadion)   „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.”

A büntetésnek köszönhetően meg az alábbi bejelentést tette a Fradi Tábor a Facebook-oldalán.

Az előírók és a fanatikusok között örök vita lesz arról, hogy mi az, ami még belefér és mi az, ami már nem.

Egy viszont tény: ha nincs szurkolás (ilyen vagy olyan oknál fogva), az nem jó!

Legfrissebb híreink