Nem lenne könnyű az Atlético és a Barcelona ellen sem

Veretlenül vezeti a Bundesligát a legjobb magyar lány csapata.

Forrás: MLSZ

Egyszeres magyar bajnok, háromszoros német bajnok, négyszeres Német Kupa-győztes, kétszeres BL-győztes, 8-szor lett az év női magyar labdarúgója, egyszer a női BL gólkirálynője.

Ő Jakabfi Zsanett, aki az M4 Sportnak mesélt a mindennapjairól.

„A 30 éves játékos kérdésre válaszolva elmondta, az otthonlét miatt megnőtt szabadidejét megpróbálja hasznosan tölteni, próbál olyan dolgokat próbál csinálni, amiket korábban nem szokott, például megtanult süteményt sütni, sajttortában már elég széles a repertoárja. „A sütés eddig bevált, tetszik is, korábban sosem sütöttem.”

 

A Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő következett volna, amikor az UEFA felfüggesztette az európai focit, a Wolfsburg a Glasgow Cityvel csap össze, ha újraindul a sorozat. Továbbjutás esetén Jakabfi a másik ágról az Atlético Madriddal megmérkőző Barcelonát szeretné ellenfélként látni, mivel ott játszik korábbi csapattársa, a norvég Caroline Hansen. „Viszont sem a Glasgow elleni meccs, sem pedig a Barcelona vagy az Atlético elleni meccs nem lenne egyszerű, ezért nem szeretek ennyire a jövőbe tekinteni. Most már a női fociban is bármi megtörténhet a legjobb nyolc között, ezért próbálok csak meccsről meccsre gondolkodni.”

 

A Wolfsburg veretlenül vezeti a tabellát a Bundesligában, a magyar játékos szerint a csapat nagyon jó formában volt a felfüggesztéskor, de úgy véli, vannak annyira jók és a hozzáállásuk is olyan, hogy amikor újraindul a bajnokság, ott tudják majd folytatni, ahol abbahagyták. „Nagyon sok válogatott szintű játékos van a csapatban, akik folyamatosan ott vannak Eb-n vagy vb-n, a nemzetközi tapasztalat nagyon sokat számít egy ilyen bajnokságban, mint a Bundesliga. Úgy érzem, most értünk össze, ez mind közrejátszik abban, hogy ebben a szezonban nagyon jól elkaptuk a fonalat.”

Kérdésre válaszolfa Jakabfi Zsanett elmondta, a magyar válogatott szerinte fejlődött, méghozzá azért, mert olyan csapatokkal játszott a közelmúltban, mint Dánia vagy Svédország, amelyektől sokat tudott tanulni. „Nagyon fontos a mi válogatottunk számára, hogy azok a játékosok, akik nem külföldön játszanak, sok ilyen szintű meccset játsszanak, mert a magyar válogatottból szerintem csak ez a nemzetközi tapasztalat hiányzik, a sebesség, az ütközések.”

Legfrissebb híreink