Nem hisszük el: brutális eltiltást kapott a játékvezető

Nem csak a sporit meszelték el ennyi időre.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

A labdarúgás az a játék, amiben a játékvezető szent és sérthetetlen. Akármekkora hibát is követ el, akármekkora anyagi- és egyéb kért okoz a tévedéseivel, nem lehet szóvá tenni. Még akkor sem, ha az egész stadion vagy az élő közvetítéseknek hála az egész világ tudja, hogy egyedül ő látja másképpen a helyzetet.
 
Hogy miért van ez így? Kábé az a válasz rá (nem az nb1.hu-é), hogy csak.
 
A Heves Megyei Hírlapot olvasgatva azonban döbbenet hírre bukkantunk az imént. Íme:
 
„Sportszerűtlenséget követ el az a sportszakember, aki a labdarúgót a játéktéren vagy azon kívül – a játékos kijáróban, az öltözőhöz vezető folyosóban, illetve az öltöző közvetlen környezetében – sértegeti, fenyegetően lép fel vagy tettlegesen bántalmazza…” – szerepel a fegyelmi szabályzatban. Nos, emiatt kapott fél évre szóló eltiltást Bodó István sípmester. Az eset az október 14-én lejátszott Detk–MSE-Egercsehi megyei III. osztály mérkőzésen történt (6–3), ahol a 36. percben kiállított vendégjátékos, Balázs Dénes egy korábbi határozat értelmében nyolc hónapra szóló eltiltásban részesült.
 
A „javítás” kategóriába tartozik Váradi Egon esete. Az Egri Sportcentrum SE labdarúgójára kirótt 18 hónapos eltiltás kapcsán a módosította a büntetést a fegyelmi testület. Ehhez jogszabályi háttérként a következő paragrafus szerepel: „A Fegyelmi Bizottság a fegyelmi határozatot név-, szám-, vagy más elírás illetve számítási hiba miatt kijavíthatja, ha a javítás a határozatot érdemben nem változtatja meg.”
 
AZ E HETI ELTILTÁSOK
HAT HÓNAP (2019. május 12-ig)
Bodó István Gábor játékvezető
HAT HÓNAP (2019. május 7-ig)
Váradi Egon (Egri Sportcentrum SE)
3 MÉRKŐZÉS
Szklenár Péter (Atkár)
Simon Márió Dániel (Maklár, U19
2 MÉRKŐZÉS
Kiss Gábor (Zagyvaszántó, U19)
Bogdán Maxim (FC Hatvan, U19)
1 MÉRKŐZÉS
Gedei Ádám (Energia SC)
Gál Balázs (Zagyvaszántó)
Táncos Roland (Atkár)
Petes Márk Antal (Atkár)
Nagy Zoltán (Petőfibánya)
Berki Gergő (Petőfibánya)
Majoros Mátyás (Lőrinci, U19)
Suha Kevin (Mátraderecske, U15)”
 

Legfrissebb híreink