Nem csak a Herháért szorít Dárdai a Bundesligában

Megtervezte, hogyan ne szóljon bele az élen állók harcába.

Forrás:

Nagy reményekkel vág neki a Bayern elleni mai összecsapásának Dárdai Pál. Mint mondta, nem akar beleszólni a címért harcolók csatájába, így igyekszik minden pontot megszerezni csapatával, aztán döntsék el ők, ki legyen a bajnok, senkinek nem segítenek. Bár a magyar tréner bevallotta Niko Kovac-nak szorít, akivel a Herthában játszottak együtt.
 
- De nem ezen a meccsen, - mondta Dárdai, aki elmondta, terve: Pontot szerezni a Bayern ellen, aztán legyőzni a Dortmundot otthon.
 
A Bayern egyre jobban közelít az éllovas BVB-hez. A korábban kilenc pontos hátrányt, háromra csökkentették a dortmundi botlásoknak köszönhetően. De a bajorok is aggódhatnak a Hertha elleni összecsapás előtt. Az utolsó Berlin elleni bajnoki sikerük még 2016 szeptemberében volt. A Német Kupában február eleji találkozásukkor pedig csak hosszabbításban tudtak nyerni. Ehhez hozzátehetjük, hogy a Hertha nem kapott ki még dobogós csapattól ebben a szezonban.
 
- Az utóbbi időben jól ment nekünk a Bayern ellen – mondta Dárdai Pál. – Felkészültek és teljes mértékben koncentráltak leszünk. A kupameccsen nem tudtuk megtartani a labdát, ezen a téren sokkal jobbnak kell lennünk.
 
- A legtöbb csapatnak az a célja Münchenben, hogy jól védekezzen. Ezt már sikeresen megtettük a múltban, most veszélyt is akarunk jelenti számukra. A kulcsa az egésznek az, hogy legyünk bátrak és gólra törően futballozzunk. Meg kell találnod a kiegyensúlyozottságot a védekezés és a támadás között – tette hozzá Michael Preetz, a berlini együttes vezérigazgatója.
 
Dárdainak viszont nem csak az ellenfél miatt kell aggódnia, a sérültek pótlását is meg kell oldania. Nem számíthat Luckassenre, Pekaríkra, Torunarighára, Plattenhardtra, Kadéra és sárga lapos eltiltás miatt Vedad Ibisevicre.
 

Legfrissebb híreink