Nem bíznak meg a kisvárdaiak a Honvédban – reakciók

Az önbecsülésért!

Forrás: Kisvárda

Akárhányadik helyen végez végül a Kisvárda a bajnokságban, a mostani a klub fennállásának a legjobb eredménye. A várdaiak két ponttal előzik meg a harmadik helyezett, Kispestet fogadó Puskás Akadémiát, emberi számítások szerint döntetlennel is megőriznék a második helyüket.

„Eddig még nem fordult elő a csapattal, hogy a második hely a tét a számára a záró fordulóban, így az utolsó hét sem úgy telt, ahogy a korábbi években. Kellemes az ilyen teher, hiszen azt már sikerült elérnünk, hogy biztosan a top háromban végzünk, ezáltal indulni fogunk az Európa-konferencialigában. Arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy ennek a helyzetnek élvezzék ki minden pillanatát, a kellemes teher pedig arról szól, hogy ha sikerül itthon tartanunk a három pontot, akkor minden eredménytől függetlenül a második helyen végzünk, ami elképesztően komoly eredmény. Ahogy többször jeleztem már, sportemberként mindig minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ha egymás között egy kóla vagy egy pizza a tét, akkor is, hiszen a sport, a foci erről szól. Nem azt számolgatjuk, hogy a döntetlen is elég lenne, abban sem bízunk, hogy vereség esetén a Felcsúton játszó Honvéd besegít, csak azzal foglalkozunk, hogy itthon megnyerjük ezt a mérkőzést, és együtt tudjunk ünnepelni a szurkolóinkkal. Természetesen nagyon örülünk annak, hogy telt ház előtt játszhatunk, még akkor is, ha kisebb a stadionunk, de így is nagyon jó hangulat várható, és a játékosok számára sem mindegy, hogy hazai pályán, ilyen körülmények között vihetik végbe ezt a hatalmas tettet. Nem lesz azért könnyű dolgunk, mert ugyan a Zalaegerszeg most hullámvölgybe került, de amúgy nagyon jól szervezett csapatnak tartom. Kicsit veszélyes is számunkra a helyzet, hiszen tét nélkül, felszabadultan játszhatnak. Ezért kell az első perctől kezdve nagyon komolyan vennünk a mérkőzést, hogy ellenfelünk azt érezze, itt most nincs esélye” - mondta Erős Gábor vezetőedző.

Sokáig a ZTE is remekül repesztett a bajnokságban, ám Waltner Róbert vezetőedző távozása óta (Pakson folytathatja az MTK-hoz távozó Bognár György utódjaként) megtört a gárda lendülete. Olyannyira, hogy aazóta egy döntetlenje volt kezdésként a zalaiaknak Debrecenből, majd otthon verték a Kispestet, de azóta öt vereséget szenvedtek el.

Molnár Balázs megbízott vezetőedző dolgát nehezíti, hogy 5 sárga lapja miatt nem számíthat a csapatkapitány Kálnoki-Kis Dávid játékára.

„A vezetőség úgy érezte, kell egy plusznap ahhoz, hogy még jobban összecsiszolódjunk, így pénteken és szom­baton Balmazújvárosban végezzük az utolsó két gyakorlást, és szombat este onnan utazunk át Kisvárdára. A csapatkohézió erősítése terén is hasznos lehet ez a két nap a mérkőzésig. Csak kisebb sérülések vannak a keretben, így szombat este dől el végleg, hogy miként állunk majd fel a Kisvárda ellen. Nem mi vagyunk az esélyesek, egy éles Kisvárda fut ki ellenünk a pályára. A hazaiak meg akarják szerezni az ezüstérmet, ezt mi is jól tudjuk. Számunkra viszont az önbecsülés most a legfőbb szempont, ezért a csapattól azt várjuk, hogy odategye magát a mérkőzésen. A Honvéd elleni győzelem óta nem éreztük a társaságban azt a „fűszert”, mint korábban, de nagyon bízunk benne, hogy az utolsó mérkőzésre ez is megváltozik” - mondta Molnár a zaol.hu-nak.

Kezdés 16 órakor

Legfrissebb híreink