Nem bírt Szabics volt csapata a Fradival

Rebrov remekül nyúlt bele a meccsbe.

Forrás: fradi.hu

A FERENCVÁROS BESZÁMOLÓJA:

,,Tokmac Nguen passzát Varga Roland váltotta gólra, így 1-0-ra nyertünk az osztrák sztárcsapat ellen.

Második ausztriai edzőtáborozásunk harmadik mérkőzésén az osztrák Sturm Graz volt a Ferencváros ellenfele Bad Radkersburgban.

A kapuban ezúttal Dibusz Dénes kezdett, Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Lasha Dvali és Eldar Civic alkotta a védősort, a középpályán Ihor Haratin, Sigér Dávid, Isael Barbosa, Aissa Laidouni és Tokmac Nguen szerepelt, elől pedig Franck Boli rohamozott.

Az első 20 percben többnyire a mezőnyben járt a labda. Elvétve kerültek csak lövőhelyzetbe a csapatok, de akkor viszont rendre kapu fölé mentek a próbálkozások. A Fradi védelme áthatolhatatlan volt, a veszélyesebb szituációkban mindig ott volt egy blokkoló láb.

Az első veszélyes lehetőség az osztrákok előtt adódott, de Kevin Friesenbichler 22 méteres lapos szabadrúgását könnyedén védte Dibusz. A Ferencváros is próbálkozott, azonban lövéseink elkerülték a kaput. A szünetig még Dibusznak akadt egy védeni valója, de a Sturm-védő fejese nem okozott gondot válogatott kapusunknak.

A szünetben Sergei Rebrov Isael helyére Varga Rolandot küldte a pályára. A második játékrész elején Boli előtt adódott nagy lehetőség, de a Tokmactól kapott labdát a kirobbanó kapusba lőtte. Az 53. percben pedig megszületett a várva várt gól. Tokmac kevergetett a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, visszagurította a labdát a tizenegyespontnál érkező Vargához, aki kapásból, jobbal a bal alsó sarokba lőtt. (0-1) Norvég szélsőnk igen aktív volt ezekben a percekben, ugyanis nem sokkal később ismét villant, de kísérlete alig kerülte el a kaput.

Vezetőedzőnk folyamatosan frissítette a csapatot. Botka Endre, Adnan Kovacevic, Csonka András, Csontos Dominik, Amma Ramadan, Somália és az első ferencvárosi meccsén pályára lépő Roko Baturina is beállt.

A Sturm Graz nem igazán találta az ellenszert a védekezésünk ellen, a 70. percben viszont közel jártak az egyenlítéshez, de a koszovói osztrák, Dardan Shabanhaxhaj fejese sem talált utat a kapunkba. A Fradi tökéletesen kontrollálta a graziak támadásait, ennek és Varga góljának köszönhetően pedig 1-0-ra legyőzte a Sturm Grazot."

FÉRFI LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BAD RADKERSBURG
Sturm Graz-FTC 0-1 (0-0)
Sturm Graz:
Siebenhandl (Schützenauer, a szünetben) – Ingolitsch, Geyrhofer (Ljubic, a szünetben), Gorenc-Stankovic (Amoah, 62.), Dante (Trummer, a szünetben) – Jäger (Koch, a szünetben), Hierländer, Jantscher (Shabanhaxhaj, 13.), Kiteishvili (Zeitl, a szünetben) – Friesenbichler (Jacher, 62.), Balaj (Huspek, a szünetben).
Vezetőedző: Christian Ilzer.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 67.), Blazic, Dvali (Kovacevic, 72.), Civic (Csontos, 79.) – Haratin, Sigér (Csonka, 77.) – Isael (Varga R., a szünetben), Laidouni (Somália, 62.), Tokmac (Ramadan, 77.) – Boli (Baturina, 62.).
Vezetőedző: Sergei Rebrov.
Gólszerző: Varga R. (53.)

Legfrissebb híreink