Nem beszélhet a fizetésekről a válogatott középpályása

Nem akarja szurkolók nélkül ünnepelni az aranyérmet.

Forrás: MTI

Holman Dávid alapembernek számít a szlovák élvonalt vezető Slovan Bratislavánál. A válogatott 27 éves középpályása az nso.hu-nak nyilatkozott a jelenlegi helyzetről.

„Szerencsére a családtagjaim, a szeretteim tünetmentesek, és én is az vagyok, de a mostani időszak senkinek sem könnyű. Labdarúgóként nem tehetünk mást, egyelőre mindannyian otthon készülünk a klubtól kapott futó- és erősítő gyakorlatokból álló edzésprogram alapján, még nem tudni, mikor kezdhetjük el a közös tréningeket. Hiányzik a labda, de a legfontosabb, hogy betartsuk a szabályokat. Szlovákiában eddig jól kezelik a helyzetet, alacsony a fertőzöttek száma, az emberek rendkívül fegyelmezettek. Az egyik csapattársam mesélte, néhány hete maszk és kesztyű nélkül ugrott be az egyik üzletbe vásárolni, az emberek valósággal megrohanták, számonkérték, miért nem visel maszkot” – fogalmazott Holman, aki nem egy problémát lát a közeljövővel kapcsolatban – már amennyiben folytatódhat a bajnokság.

„Annak örülnék a legjobban, ha lejátszhatnánk a hátralévő meccseket. Szeretnénk úgy megnyerni a bajnokságot, hogy utána azt érezzük, elvégeztük a munkát, megdolgoztunk az aranyéremért. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen futballista sem kívánja szurkolók nélkül ünnepelni a bajnoki elsőséget. Egyelőre nem tudni, hogyan tudnánk felkészülni a folytatásra. Szerintem az első tétmeccs előtt legalább két hetet együtt kellene közösen gyakorolni, legalább egy minialapozást végigcsinálni. Fogalmam sincs, hogyan teljesítenénk, ha ilyen hosszú szünet után egyszer csak felküldenének minket a pályára azzal, hogy játsszunk. Ilyenkor nyilván a sérülésveszély is megnő, de még egyszer hangsúlyozom, nem az én feladatom eldönteni, mi a legjobb forgatókönyv” – mondta.

Arra a kérdésre pedig, hogy a Slovannál is csökkentették-e a játékosok fizetését, így válaszolt: „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az egyesület elnökével, a klub azt kérte, hogy a részletekről ne beszéljünk a nyilvánosság előtt.”

Legfrissebb híreink