Nem akarja megsérteni játékosait a Honvéd új edzője

Elmondta, melyik posztra kellene még igazolniuk. Rossiról is beszélt.

Forrás: digisport.hu

 

"Nem kihívás, hanem jutalom, hogy külföldön dolgozhatom. Remélem, hogy tudásommal hozzájárulhatok a Honvéd sikereihez" - mondta Giuseppe Sannino a Reggeli Startnak adott interjújában. A Serie A-s múlttal rendelkező olasz labdarúgóedző, aki mostantól a bajnokságban 4. helyen végzett Honvédot irányítja, dicsérte a kispesti körülményeket és a játékosok hozzáállását a munkához. Szerinte olasz elődje, Marco Rossi kijelölte a helyes utat a klubnál. A magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitányáról meglehetősen hosszasan beszélt. Elmondta, hogy többször találkozott vele Magyarországon, már csak azért is, mert közel laknak egymáshoz. Úgy fogalmazott: "Rossinak Olaszországban nem volt szerencséje az edzősködéssel a Serie C-ben, de Magyarországon jól dolgozott és most megérdemelten örülhet a válogatott sikerének. Az eredmények hatására Olaszországban már teljesen másképpen néznek rá, elismerik Marco Rossit."

A DIGI Sport reggeli műsorában kérdezték az esetleges új igazolásokról és a remélt Európa Liga-továbbjutásról is. Az utóbbira kitérő választ adott és az esetleges új játékosok nevét sem említette. Annyit árult el, hogy egy irányító középpályásra szükségük lesz, de nevet nem akart mondani, mert "nem akarja megsérteni a most is jól dolgozó játékosokat". Kerülte az egyértelmű választ Davide Lanzafame esetleges visszaigazolásával kapcsolatban is. Azt mondta: a csapatépítés főleg a klubvezetés dolga. Azt azonban kiemelte, hogy a hétfőn kezdődő ausztriai edzőtáborban sok és erős mérkőzést játszanak majd. "Nem szeretem a könnyen nyerhető meccseket, erős ellenfelek ellen lehet lemérni, hogy hol tartunk valójában." Véleményt formált a Magyar Futball Akadémia fiatal labdarúgóiról is, akik szerinte technikailag kiválóan képzettek, de ő senkinek sem ad ajándékot a csapatba állítással, nála mindenért meg kell dolgozni.

 

Edzői múltjáról és filozófiájáról is beszélt az interjúban. Azt fejtegette, hogy a Serie A-ba kerülve mindent meg kellett változtasson, mert egy "Juventus ellen nem lehet az alsóbb osztályban bevált 4-4-2-es hadrendben pályára lépni. Az első osztályban az ember DNS-e is megváltozik, hiszen világsztárokat kellett irányítanom". Szívesen emlékszik palermói időszakára is, amikor kirúgták, majd 3 hónap múlva visszahívták, majd bennmaradtak a csapattal, "sikerült csodát művelni" - mondta végül Giuseppe Sannino, a Honvéd új edzője a Reggeli Startban.

Legfrissebb híreink