Nem akar az új Ádám Martin lenni a Paks gólfelelőse – interjú

De a legfontosabbakban hasonlítana rá.

Forrás: Paks

Pontosan ott folytatja a Paks, ahol az előző bajnokságban abbahagyta!

A tolnaiak meccsein nem lehet unatkozni, tele van fordulatokkal és ami a semleges nézőknek a legfontosabb, rengeteg gól teszi még ízletesebbé a mérkőzéseit.

Vasárnap este a Bozsik Arénában vendégeskedtek Waltner Róbert játékosai, akik 2-0 és 3-2 után is egyenlítettek, mindhárom góljukat a nyáron Gyirmótról igazolt Varga Barnabás szerezte. Az első kettőnél fejjel talált a kapuba Haraszti Zsolt szabadrúgásai után, majd a 90+6. percben 11-est értékesített. 

Így Varga három forduló után már négy gólt szerzett!

Ugye nem sértődsz meg akkor, ha nem szeretnélek téged sem senkihez sem hasonlítani?
Nem szeretnék az új Ádám Martin lenni, mert nem ő vagyok. Az viszont célom, hogy ugyanolyan jó és ugyanolyan hasznos, eredményes játékkal segítsem a Paksot, mint ahogyan ő tette meg.

Elnézve a játékodat és az eredményességedet, nyugodtan kijelenthetem, hogy eléggé hamar beilleszkedtél.
Zökkenőmentesre sikerült, csak remélni tudom és mindent megtenni azért, hogy ez a továbbiakban is így maradjon. De ennél többet felesleges lenne mondanom, mert még csak három forduló telt el a bajnokságból.

Eléggé hatékony fegyvernemnek minősül a játékotokban az, hogy szabadrúgáshoz juttok, Haraszti Zsolt a labda mögé áll, a kapu elé ível, te meg érkezel és befejeled...
Már az elején észrevettük, hogy ez jó taktikai elem lehet. Ösztönösen szoktam érkezni a beadásokra, de ahhoz, hogy én eredményes lehessek ilyen szituációk után is, elengedhetetlen, hogy ő meg nagyon jó helyekre és nagyon jól rúgja be a labdákat.

Melyik a kedvenc gólszerzési típusod?
Egyértelműen a fejelés!

Mióta?
Eléggé régóta. Az viszont tény, hogy későn érő típus vagyok, de az utóbbi években már sok gólt sikerült fejelnem, aminek kiemelten örülök.

Nem ijedtetek meg akkor, amikor már kettő-nullára ment ellenetek a Kispest vasárnap?
Semmiképpen! Rendeznünk kellett a sorainkat, ezt megtettük, emiatt szerencsére a második félidő már sokkal jobban sikerült, így legalább az egyik pontot sikerült megszereznünk.

Waltner Róbert vezetőedző mit kért tőletek a szünetben?
Azt, hogy mentálisan szedjük össze magunkat. Úgy látta, hogy az első játékrészben a Honvéd játékosai sokkal jobban akarták a győzelmet. Azt mondta, ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert ha megtesszük, akkor az magával hozza azt, hogy feljavul a játékunk és eredményesek lehetünk.

Hogyan szoktad rúgni a tizenegyeseket? Előre eldöntöd, hogy hová helyezel vagy megvárod, ameddig a kapus elmozdul az aktuális rúgásod előtt?
Előre eldöntöm, hogy hová és hogyan célzok. Csak ha valami extrém szitu van, akkor változtatok. Vasárnap este is hideg fejjel kellett elvégeznem a tizenegyest, mint mindig.

Újra gólzáporos, végig élvezetes meccsetek volt, az FTC felforgatott csapattal simázta a Vidit. Sajnálod, hogy a hétvégén elmarad az egymás elleni csörtétek?
Ezt nem tudom pontosan. Az elején vagyunk még nagyon a bajnokságnak, de az tény, hogy nem vagyunk rossz formában. Egy játékos viszont mindig játszani szeretne!

Mire lehet képes a Paks a továbbiakban?
Nehéz megjósolni, hiszen edzőváltás is volt, Bognár Györgyöt Waltner Róbert váltotta a kispadon. Nyilván minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán, de ehhez a többi csapatnak is lesznek szavai...

Meghatároztad a bajnokság előtt, hogy mennyi góllal lennél elégedett?
Nem, de a csapat érdeke az, hogy én is minél jobban és eredményesebben teljesítsek.
 

Legfrissebb híreink