Nem a foci a legfontosabb most a BL-győztes magyar játékos szerint

Hiányzik neki a mindennapi rutin.

Forrás: mlsz.hu

Reggeli Start az nb1.hu-nak küldött jegyzete:

„Ezután a nehéz időszak után már senki nem lesz ugyanaz, mint azelőtt, mert mindenki máshogy fog hozzáállni szituációkhoz.” – mondta a Reggeli Start vírusvideójában Jakabfi Zsanett, a VfL Wolfsburg labdarúgója. A BL-győztes játékos helyzetjelentést adott a németországi állapotokról.

„Próbálok napirendet felállítani magamnak, de kevés a napirendi pont, mert igyekszem magam ahhoz tartani, hogy ne menjek emberek közé, mivel ezzel is hozzá lehet járulni, hogy a vírust megállítsuk.” – beszélt magáról Jakabfi Zsanett, vázolva a mindenkire érvényes legfontosabb szabályt. A VfL Wolfsburg és a magyar válogatott labdarúgója azt is elmondta, mit tapasztalt eddig Németországban: „Az első héten mindent elkapkodtak, amint kinyitottak az áruházak, most kezd normalizálódni a helyzet: mindenki elfogadta és próbál hozzátenni, hogy minél előbb megállítsuk a vírust”.

Az ötszörös Bundesliga-első sportolónak a mindennapi rutin, ami igazán hiányzik, de próbál pozitívan gondolkodni: „Nálunk ki lehet menni sétálni, annyi a szabály, hogy két főnél nagyobb csoportban nem lehet kint lenni. Futni is kijárok, meg itthon szoktam edzeni, délután pedig tanulok, megpróbálom magam fitten tartani agyban is”.

Jakabfi Zsanett 13 mérkőzésen 6 gólt szerzett a Bundesliga 2019/2020-as szezonjában, csapata 8 pont előnnyel vezeti a tabellát a Bayern München előtt, de a játékos úgy gondolja: „A gazdaság megy tönkre, emberek halnak meg, nagy a munkanélküliség, tehát nem érzem helyesnek, hogy én a saját kis problémáimmal foglalkozzak, hogy a foci hiányozni fog-e és a bajnokság nem sikerül, ha esetleg tényleg félbeszakadna – ez így nehéz kérdés”. Annyit azért hozzátett, hogy információi szerint a Német Labdarúgóliga és a német szövetség jövő kedden tárgyal majd a jövőről.

Jakabfi Zsanett zárásként azt fejtegette a Reggeli Start vírusvideójában: „Látom, ahogy az emberek most otthon vannak, úgy mindenki észreveszi, hogy van más élet is, megtanuljuk értékelni, hogy a szabadságnál nincsen fontosabb. Az, hogy az ember itthon van, az olyan nagy korlát, amibe eddig senki nem gondolt bele.”

Sport365.hu - Nézze meg, a 10 legjobb "Maradj Otthon kihívást" !

 

Legfrissebb híreink