Négy kispesti megy Ajkára

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

A Budapest Honvéd közleménye:

"Az NB II-ben szereplő FC Ajka csapatában az előző szezonban is több fiatal labdarúgónk bontogatta szárnyait a kooperációs megállapodás keretében. Nem lesz ez másként a jövőben sem, a remek együttműködést továbbörökítve ugyanis a Budapest Honvéd stratégiai partnere lesz a Veszprém megyei klub a 2020-2021-es bajnoki idényben.

„Hosszú évek óta építgetjük az ajkai együttműködést, amelynek fontos lépcsőfoka volt a tavalyi kooperációs megállapodásunk – árulta el Nagy László, a Budapest Honvéd sportszakmai koordinátora. – Örömünkre szolgál, hogy az idei évben egy még magasabb szintre emelhettük a közös munkát, s a továbbiakban stratégiai partnerként dolgozunk majd a magyar futball jövőjéért. Ebben a megállapodásban fontos szerepe van Geri Gyula elnöknek és Kis Károly vezetőedzőnek, az ő szakmai munkájuk a garancia arra, hogy tartalommal tudjuk ezt az együttműködést megtölteni.”

Honvéd: Baráth Botond visszatér? - NB1.hu

 

Az előző szezon NB II-es újonca a 9. helyet szerezte meg a járvány miatti csonka bajnokságban, amelyben nagy szerepe volt az előző szezonban előbb kooperációs szerződés keretében, majd kölcsönben játszó Kovács Nikolasznak, aki 13 mérkőzésen lépett pályára, mindannyiszor kezdőként, valamint a szintén kölcsönben szereplő Soltész Dominiknak is. Utóbbi 22 mérkőzésből 21 alkalommal kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, játszott a Magyar Kupában, 3 bajnoki találatot is jegyezhetett, visszatekintőnkben pedig nemrég elárulta, nagyon jól érezte magát Ajkán, s fontos tapasztalatokkal gazdagodott. További MFA-nevelésű játékosok is erősítik azonban az ajkaiak csapatát, hiszen a zöld-fehéreknél szerepel a szezont még kooperációs megállapodással kezdő, majd átigazoló Stoiacovici Dávid, de Kispesten nevelkedett a csapat meghatározó labdarúgója, Nagy Mihály Krisztián és Csemer Gyula is.

 

„Klubunk számára kiemelten fontos, hogy a Magyar Futball Akadémiáról kikerülő játékosok minél több játéklehetőséghez jussanak, ezáltal is elősegítve a fejlődésüket és beilleszkedésüket a felnőttfutballba – magyarázta sportszakmai koordinátorunk. – Ezt a célt szem előtt tartva négy fiatal tehetségünk is kölcsönben szerepelhet a következő idényben az ajkaiaknál: marad a klubnál Kovács Nikolasz és csatlakozik hozzá a múlt héten első profi szerződését aláíró Tóth Péter, valamint a nemrég Kispesten szerződést hosszabbító Irimiás Gergő és Zvara Levente is.”

 

Nagy László azt is elárulta, a jó kapcsolatot megpecsételve a nyár folyamán felkészülési mérkőzésen is találkozik majd a Honvéd és az Ajka, amelyhez kölcsönbe érkező játékosaink száma akár még tovább is bővülhet az átigazolási szezon végéig.

„Folyamatos szakmai kommunikációt folytat majd a két klub a jövőben is arról, hogy az Ajka eredményességét és a játékosok fejlődését szem előtt tartva minél több fiatal labdarúgónak biztosíthasson lehetőséget ez a partneri kapcsolat, s mielőbb a felnőttfutballra készen, lehetőleg újra Kispesten bizonyíthassanak az akadémiáról kikerülő tehetségek” – tette hozzá Nagy László."

Legfrissebb híreink