Necces az Eb-re való kijutás Romániának - parádézott a Vidi játékosa - videók

Most is volt gól a legutolsó pillanatban.

Forrás: Echipa națională de fotbal a României/Facebook

EB-SELEJTEZŐ
8. FORDULÓ
F-CSOPORT
Svédország–Spanyolország 1–1
(M. Berg 50., ill. Rodrigo 92.)
A spanyolok is biztosították a helyüket a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a selejtezősorozat keddi játéknapján 1-1-es döntetlen értek el a svédek vendégeként Solnában.

A kezdést követően a spanyol válogatott játszott magabiztosabban és ragadta magához az irányítást, a svédektől villanásokra futotta csupán. Igaz, mindeközben a kapura veszélyesebbek voltak a házigazdák, De Geától bravúrra is szükség volt. Az 50. percben a spanyolok kapusa aztán már hiába védett ismét kétszer óriási helyzetben, a vendégek kapuja nem szabadult fel, Marcus Berg megszerezte a vezetést a svédeknek.

A nagy iramú, színvonalas mérkőzésen a házigazdáknak önbizalmat adott az egygólos előny, amit kiváló játékkal őriztek meg a hajráig az egyre idegesebb spanyolokkal szemben. A 92. percben aztán egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani a svédek, a visszalőtt labdát pedig a csereként beállt Rodrigo jó érzékkel rúgta be a kapuba. A vendégek így sorozatban már 38 mérkőzésen szereztek gólt.

Románia–Norvégia 1–1 (Mitrita 62., ill. Sörloth 92.)
A közel 30.000 gyerek előtt lejátszott találkozó első félidejében inkább a norvégok játszottak jobban és veszélyesebben, többször is közel kerültek a gólszerzéshez, ám Ciprian Tatarusanu bravúros védéseivel őrizte a kaput. A Lyon portása előtt a magyar állampolgársággal is rendelkező szatmárnémeti Adrian Rus is lehetőséget kapott a védelem tengelyében a sérült csapatkapitány Vlad Chiriches helyén - jelezte az erdelysport.hu.

A szünet után - mint oly sokszor Contra irányítása alatt – új lendületet kapott a román válogatott. Mi több, az 52. percben a skót bíró könnyű síppal befújt egy büntetőt is a hazaiaknak, ám George Puscas nem eléggé helyezett lövését Rune Jarstein védeni tudta. Tíz perccel később viszont már tehetetlennek bizonyult a román válogatott legveszélyesebb, legagilisabb játékosa, Alexandru Mitrita lapos csavarása ellen (1-0). A kapott góllal elúszóban voltak a norvégok továbbjutási esélyesei, ezért magasabb fokozatra kapcsoltak. 

Miközben Florin Andone két méterről csak a lécet találta el fejjel, a skandinávok egyre másra vezették támadásaikat. Rus több önfeláldozó, bátor és pontos mentéssel hívta fel magára a figyelmet, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a 91. percben Alexander Sörloth megelőzze Romario Benzart és kiegyenlítsen. Fordult tehát a kocka, miután júniusban Klaudiu Keserü egyenlített Oslóban a ráadás pillanataiban. 

Románia akkor juthat ki az Európa-bajnokságra, ha novemberben Bukarestben legyőzi Svédországot és pontot szerez Madridban Spanyolország ellen. Négy pontnál kevesebb csak abban a valószínűtlen esetben érne továbbjutást, ha a svédek nem tudnák legyőzni az utolsó fordulóban Feröer-szigeteket.

A csoport harmadik meccsén Feröer-szigetek-Málta 1-0

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Spanyolország 20 pont, 2. Svédország 15, 3. Románia 14, 4. Norvégia 11, 5. Málta 3 (2-18), 6. Feröer-szigetek 3 (4-23)

Legfrissebb híreink