NB II-es partnercsapata lett a Vidinek

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A BUDAÖRS BEJELENTÉSE:

"Magyarország egyik leggazdagabb és legjobb csapata a MOL Fehérvár FC a Budaörsben látta meg a lehetőséget. A két klub kooperációs szerződést kötött egymással. A megállapodás nagy elismerés a BSC-nél zajló munkának és a közelmúlt sikeres szereplésének.

 

Az MLSZ új szabályozásának köszönhetően a 2019/2020-as szezontól egy NB I-es, illetve egy NB II-es klub úgynevezett kooperációs szerződést köthet egymással. Ez azt jelenti, hogy minden NB I-es klub öt 21 éven aluli játékost adhat kölcsön az általa kiválasztott NB II-es csapatnak, ezek a fiatal labdarúgók pedig kettős játékengedéllyel rendelkeznek, vagyis ha nem, vagy csak minimális időt játszanak az adott hétvégén a felnőtt csapatukban, akkor az NB II-ben is játszhatnak mérkőzést. A szövetség szabályzata ettől eltérő, egyéni megállapodást is engedélyez az egyesületeknek.

A 12 első osztályú klub 20 NB II-es csapat közül választhatott. A Budaörsön folyó sikeres szakmai munkának köszönhetően öt NB I-es csapat is megkereste egyesületünket a közös munka reményében. Köztük Magyarország egyik legmeghatározóbb és leggazdagabb együttese, a MOL Fehérvár FC. A két klub végül megkötötte a szerződést, aminek értelmében a Vidi három játékost adott a BSC- nek. Mocsi Attila, Szabó Bálint és Halmai Ádám már a kerettel tartott a szlovéniai edzőtáborba. A szakmai stáb szerint három tehetséges játékosról van szó, akik nagy hasznára lehetnek a csapatnak."

Legfrissebb híreink