NB I, NB II: Csányi a folytatások időpontjairól nyilatkozott

Kezdetben zárt kapus meccsek lesznek. FRISSÍTVE!

Forrás:

Csütörtökön tartották a legújabb Kormányinfót. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, május 4-től a védekezés átlép a második a szakaszba. Ez az információ érinti a sportot, így a labdarúgást is. Hétfőtől a profi sportban engedélyezik az edzéseket vidéken. Ebből kifolyólag több esély van arra, hogy az NB I mostani szezonja a pályán fejeződhet be. 

Koronavírus: a bajnokságokat érintő bejelentéseket is tett a magyar kormány - NB1.hu

 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy már május 23-án folytatódhat a küzdelem az élvonalban.

"Ha lehetővé teszik, akkor elkezdjük a bajnokságot, az MLSZ elnöksége erről korábban állást is foglalt, és erről tájékoztatta a csapatokat is. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére" - idézi Csányit az nso.hu

Security Check Required

 

A május 23-i rajtról már az nb1.hu-n is olvashattak egy cikket szerda reggel. Ezt a startot jósolta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. A június 13-i napot pedig Csányi a küldöttgyűlésen nevezte meg végső időpontként, vagyis ha eddig nem lehet meccseket rendezni, akkor be kell fejezni a mostani szezont. 

Két dátum: ekkor folytatódhat az NB I - NB1.hu

 

Emellett az is elhangzott a csütörtöki Kormányinfón, hogy 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani Magyarországon augusztus 15-ig, vagyis minden bizonnyal zárt kapuk mögött indulhat újra a pontvadászat, ha így újra elkezdődhetnek a küzdelmek.

Bajnokságok folytatása: nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik - NB1.hu

 

Az nb1.hu az MLSZ küldöttgyülését követően megkérdezte Csányi Sándortól, hogy mikor térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra, valamint annak mekkora esély lehet, hogy fokozatosan térhetnek vissza az arénákba a szimpatizánsok. Az MLSZ elnöke elmondta, nagyon körültekintően kell eljárniuk, mert minden kormányzati és egészségügyi előírást be kell tartaniuk. Utalt rá, hogy elsődleges, hogy előbb meccsek legyenek, utána minden eshetőséget mérlegelnek folyamatosan. Kiemelte, minden esetben fontos az egészség, a tesztelés, hogy csak azok legyenek ott, akik jól vannak és nem veszélyeztetnek másokat, így a játékosokat, az edzői stábok tagjait és a kluboknál dolgozókat.

Csányi és a nézőszámok: szurkolók beengedéséről kérdeztük - NB1.hu

 

FRISSÍTÉS: PÉNTEK, 4.54

Mint ismeretes, a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról nyilatkozott, hogy hétfőtől újraindulhatnak a csapatsportágakban az edzések és zártkörű mérkőzéseket is lehet rendezni, ám ezt azután mondta, hogy ismertette a vidéki enyhítéseket (előtte arról beszélt, hogy Budapesten és környékén maradnak a korlátozások). A hetedik perctől érdemes megnézni a felvételt. Még maga Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is arról nyilatkozott tegnap délután, hogy ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, meg kell várni, mi jelenik majd meg a Magyar Közlönyben.

És a Magyar Közlöny tiszta vizet öntött a pohárba:

„„1. §
(1) Magyarország egész területén
a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,
b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett” 

Azaz, nézők nem lehetnek a mérkőzéseken, a kérdés már csak az, mikortól indulhat pontosan a bajnokság.

Eddig ugye úgy volt, hogy a csoportos edzések engedélyeztetése után három hétre vagy 20 napra van szükségük a csapatoknak ahhoz, hogy felkészüljenek a folytatásra. A 20. nap pont május 23. szombat.

Az nb1.hu egyébként már szerda reggel jelezte, hogy legkorábban május 23-án vagy 27-én folytatódhatnak a bajnokságok.

Legfrissebb híreink