NB I: megvan, mikor jöhet a videobíró - de lesz-e bővítés?

Frissen megválasztott elnök beszélt.

Forrás:

Az MLSZ elnökségének múlt heti ülésén a DVSC cégvezetőjét, dr. Róka Gézát nevezték ki a 12 első osztályú klubot tömörítő NB I-es testület elnökévé. A sportvezető hétfőn a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának volt a vendége, és érdekes témákat érintettek Szombathy Pál műsorvezetővel. Ebből szemezgettünk. 

Róka kitért a sokat kritizált játékvezető helyzetére. Ezzel kapcsolatosan egyrészt megjegyezte, jó lenne, ha tévedésmentesen dolgoznának a játékvezetőink, másrészt ennek a kivitelezése vágyálom lehet a mai futballban, így a megoldás adott. 

"Előbb-utóbb bevezetésre kerül a videóbíró-rendszer, rövidesen előrelépés lesz. Akár már jövőre is bevezetésre kerülhet" - mondta.

 

Az NB I-es bizottság elnöke a rövidesen bevezetésre kerülő harmadik számú európai kupasorozattal kapcsolatban kifejtette, hogy a mindenkori magyar bajnok sokkal jobb helyzetbe kerül, mint eddig. Most a selejtezők során a playoffig kellett jutni, hogy az  El-csoportkörbe kerülhessen, ez olyan értelemben változni fog, hogy ha a selejtező harmadik körébe kerül, akkor már csoportkörös lesz, csak nem az El-ben, hanem a Konferencia-ligában" - fogalmazott.

Végül beszélt az NB I bővítésének kérdéséről is. Ehhez kapcsolódik, hogy önálló ligaszerűvé nem fog válni a bajnokság, azaz marad a jelenlegi formula.

"Jelenleg az NB I mezőnyében a bővítés kérdése nincs napirenden. A szövetség eltökélt, hogy a 12 csapatos bajnokság a megfelelő, én pedig nem tudok olyan tervről vagy szándékról, ami ezt a közeljövőben megváltoztatná.

 

Az ötödik bajnoki szezon megy most 12 csapat részvételével, sok érvet lehet ellene és mellette is felsorakoztatni. Ha egyszer szó lenne a bővítésről, figyelembe kell venni, hogy az esetlegesen 16 csapatos bajnokság tudna-e úgy működni, hogy a klubok hasonló anyagi lehetőségeit biztosítsa."

Legfrissebb híreink