NB I: megmenekülnek a kiesők? Jön a létszámemelés?

Hétfőn már lehet, hogy okosabbak leszünk.

Forrás:

Három hete állnak a bajnokságok Magyarországon, és azt sem lehet tudni, hogy mikor, milyen módon lesz a folytatás. Jelenlegi állás szerint hirdetnek bajnokot, hoznak döntést a kiesőkről vagy teljesen törlik a 2019/20-as kiírást.

Vannak, akik amondók, hogy most már a jövőt kellene nézni csak és kizárólag, az új kiírásra kellene összpontosítani. Az üggyel kapcsolatban Csányi Sándor, az MLSZ elnöke hétfőn videokonferenciát tart az élvonalbeli klubok 
vezetőinek a részvételével.

Végh Gábor, a ZTE tulajdonosa amondó, létszámot kell emelni.

- Én most már „elengedném” ezt a bajnokságot és a jövőre kezdenék koncentrálni – mondta a zaol.hu-nak Végh Gábor. – Bármilyen folytatás is lenne, az már nem adna valós képet. Akárhogy is nézzük, egy torz bajnokság lenne a mostani helyzetben. A bizonytalanság pedig a legrosszabb, ezt mindenki érzi.

A zalai klubtulajdonos arra a kérdésre, hogy a végeredményt tekintve miként zárná le a szezont, a létszámemelést említette megoldásként.

 

- Fel kellene emelni az élvonal létszámát. Nem lenne kieső az NB I-ből, az NB II-ből pedig a jelenlegi első két helyezett jutna fel. Amúgy is az lenne az észszerű, ha nem 12 csapatos lenne a bajnokság, és ez a létszám – mármint a megemelt – , a jövőben is maradhatna. Én annak a híve lennék, hogy gyors döntés szülessen. Ne halogassunk, mert a klubok számára elvesztegetett minden bizonytalanságban töltött nap, és ha időt nyerünk, életet nyerünk. A jövőre kell koncentrálni, hiszen a jelenlegi helyzetet a klubok sínylik meg leginkább. A krízis megoldásából mindenkinek ki kell vennie a maga részét, ez így tisztességes. Mi is költségcsökkentésre készülünk, mert ez az, amit nem lehet elkerülni.

 

Ha Végh ötlete meghallgatásra talál – nyilván azok a klubok is vele vannak, melyeket veszélyeztet a kiesés – akkor az MTK és a Budafok csatlakozna a mezőnyhöz.

Mint már hetek óta jelzi az nb1.hu, akármilyen folytatás is lesz, olyan döntést nem lehet hozni, ami mindenkinek megfelel, mert különböző érdekek csatáznak egymással.

FRISSÍTÉS:11.18

Fizetéscsökkentések: két NB II-es csapat már a fényt jelenti a sötétségben - NB1.hu

Az nb1.hu három hete pedzegeti, hogy a koronavírus-járvány és annak a gazdasági hatásai a magyar labdarúgást sem fogják megkímélni. SAJNOS. Nincsenek meccsek, nincsenek közvetítések, nincsenek bevételek, és utóbbi tétel nemcsak a klubokra, hanem a szponzorokra is igaz.

FRISSÍTÉS:

Létszámemelés: érvek mellette, érvek ellene - ELEMZÉS - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink