NB I: két hét múlva edzések, szerdai-szombati meccsek?

A bajnokság sorsát is latolgatta a Puskás Akadémia csapatkapitánya.

Forrás: pfla.hu

A Puskás Akadémia csapatkapitánya, Szolnoki Roland fegyelmezetten végzi a szakmai stáb által előírt munkát. A sérüléséből visszatérő hátvédnek ugyanakkor nagyon hiányzik a futball - erről is beszélt a klub honlapjának adott interjúban. Ebből idézünk.

"A sérülésem után Mezőkövesden tértem vissza, és jó lett volna, ha még több meccsen tudtam volna játszani… Sajnos a járvány közbeszólt, s most nagyon hiányzik a futball. A vezetőedzőnk és a stáb meghatározta, milyen munkát végezzünk itthon, naponta futok, csinálom a láb- és felsőtest-gyakorlatokat. Az udvaron a labda is előkerül, de ez azért nem olyan, mintha a csapattal együtt edzenénk. Minden csapattársammal kapcsolatban vagyok, olyan külföldi játékosunk is akadt már, aki hozzám fordult segítségért. Természetesen, amiben tudok, segítek. A csapatnak van egy közös internetes csoportja, így mindig tudjuk egymásról, ki mit csinál, kinek milyen problémája van. A foci a jelen helyzetben másodlagos, legfontosabb most az, hogy mindenki egészséges maradjon, és tartsa be a szabályokat, mert csak így lehetséges, hogy minél előbb túllegyünk az egészen" - mondta.

Egyelőre kérdés, mi lesz a bajnokság sorsa, ezzel kapcsolatban is latolgatta az esélyeket.

"Nem tudom, hogy lesz, de az szinte biztos, hogy szerda szombat-ritmusban folytatódik majd a bajnokság, hiszen a lejáró szerződések miatt június 30-ig be kellene fejezni.

 

Nyilván azt szeretnénk, ha minél hamarabb folytathatnánk, de látni kell, mi történik Olaszországban, illetve Spanyolországban, nálunk pedig szinte csak most kezdődött a járvány. Naponta figyelem a híreket, és sajnos úgy néz ki, ez az állapot még sokáig fog tartani.

A legderűlátóbbak szerint két-három hét múlva kezdhetjük el a csapatszintű edzéseket, ezt követően ugyanennyi idő kell, míg folytatódhat a bajnokság.

 

Most elvégezzük az előírt penzumot, úgyhogy a kondíciókkal nincs baj, de ezt nem lehet összehasonlítani a pályán végzett edzésekkel. A dinamika, a finom labdaérintések ugyanis csak ott hozhatók vissza" - fogalmazott.

A Puskás Akadémia jelenleg 4. a tabellán, hátrányuk hat pont a Mezőkövesd mögött.

Sport365.hu - Nézze meg, a 10 legjobb "Maradj Otthon kihívást" !

 

Legfrissebb híreink