NB I: ezt várják a főszereplők a 30. fordulótól

Magyarország – Esélylatolgatások a hétvégi bajnoki mérkőzésekről.

Forrás:

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy a bajnoki cím mellett eldőlt-e a gólkirályi cím sorsa is az NB I-ben. Mostani hírünkben a 30. forduló várható főszereplőinek az esélylatolgatásait gyűjtjük egybe. Cikkünk folyamatosan frissül!

 

FTC-MTK

Thomas Doll (FTC): Az FTC trénere elárulta, egyetlen hátralévő meccsüket sem veszik komolyan.

 

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Az MTK edzője kulcsjátékosait volt eddig kénytelen nélkülözni.

 

 

Honvéd-Haladás

 

Marco Rossi (Honvéd):- A Haladásnak hat ponttal van több, mint nekünk. Ez azt jelenti, hogy ők jobbak nálunk, ezáltal abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés. A legutóbbi találkozónkon hihetetlen körülmények között sikerült elvesztenünk a meccset. Reméljük, ez most másként lesz. Eddig is sok saját nevelésű játékos kapta meg a bizalmat nálam, de most számukra még több hely lehet a csapatban. Abban az esetben, ha lesz közöttük olyan, aki a hétközi edzéseken úgy teljesít, hogy azzal tudja bizonyítani, helye van a csapatban és megérett az NB I-re, nagyobb valószínűséggel kaphatja meg hétvégén a perceket.

 

 

Mészöly Géza (Haladás):- Mindenképpen elismeréssel és jó szájízzel tudok csak a Honvédról és Marco Rossiról beszélni. A válogatott mérkőzésen összefutottam a piros-feketék trénerével és nagyon jó kedéllyel fogadtuk egymást, jót tudtunk beszélgetni. Ez remek érzéssel tölt el, hogy mind a ketten tiszteljük a másik munkásságát és semmilyen ellenérzés nincs bennünk.  Habár az utolsó két fordulóban a Honvéd nem tudott nyerni, arról nem szabad megfeledkezni, hogy előtte három meccsen kilenc pontot zsebelt be. Ha ezt nézem és azt, hogy milyenek voltak az előző találkozóink, mindenképpen izgalmas, küzdelmes összecsapásra számítok. Igazi presztízs lesz a szombati meccs. Fontos számunkra, hogy tovább növeljük a pontszámainkat, de tudom, hogy ez az ellenfelünknek is nagyon fontos. Jelenleg jól néz ki nálunk ez a negyvenhárom pont, szeretnénk, ha ez több lenne. Azt gondolom, mind a két gárda sok helyzetet tud majd kialakítani, meglátjuk, melyikünk lesz az eredményesebb. (honvedfc.hu)

 

 

Paks-Videoton

 

Csertői Aurél (Paks): - Úgy néz ki, hogy a kifelé pattanós korszakunkat éljük. Nem számít a játékunk minősége, mivel nem jönnek az eredmények. Hiába futballozunk jobban most, mint korábban, ez pontokban nem igazán mutatkozik meg. Jelenleg kiszámíthatatlan, hogy milyen eredménnyel zárunk egy mérkőzést. A Videoton egy nagyon jó csapat, és mondanom sem kell, a találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei. Még úgy sem, hogy hazai pályán szerepelünk. De természetesen tovább küzdünk, nem adjuk fel! Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen! (paksifc.hu)

 

 

Vasas-DVTK

 

Michael Oenning (Vasas): - Természetesen kiélezett, izgalmas és eredményes mérkőzést várok. Hiszen tudjuk, hogy minden mérkőzés számunkra egyfajta végjáték is. Előny, hogy itthon játszunk, illetve pozitívumnak tartom azt is, hogy a játékosaim kiváló lelki és fizikális állapotban vannak. Célunk jó eredményt elérni ezen a mérkőzésen, így a támadások sem fognak elmaradni, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a stabilitást sem hátul. Mindegyik mérkőzés életbevágóan fontos számunkra, mivel minél több pontot szeretnénk gyűjteni. Ehhez pedig a mostani mérkőzés pontja, pontjai is kellenek. A Diósgyőr jó formában van jelenleg, de koncentrált játékkal úgy érzem, nagyon is van keresnivalónk ellenük. (vasasfc.hu)

 

Egervári Sándor (DVTK): - A heti terheléses ritmusnak megfelelően, nyugodtan tudtunk a héten készülni, ez jót tett a csapatnak. Nagy problémáink nincsenek, talán csak Nikházi Márkra nem tudunk számítani egy kisebb sérülés miatt. A régebben sérüléssel bajlódókon kívül a többiek egészségesek. Optimistán várjuk a következő hetet, hiszen három mérkőzést kell teljesítenünk újra. Szeretnénk az első találkozón győzelemmel kezdeni, hogy ez lendületet és erőt adjon nekünk a héten lejátszandó másik két mérkőzésre. (dvtk.eu)

 

 

Puskás Akadémia-Békéscsaba

 

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Nincs itt különösebb titkolni való, az eddig jól megszokott módon dolgoztunk a héten. Legjobb tudásunk szerint felkészültünk a Békéscsabából. Egy-két apró sérülést leszámítva semmi sem hátráltatott bennünket a munkában. Egy héten belül sok minden el fog dőlni, azonban pánikra semmi ok, mindent el fogunk követni, hogy megoldjuk ezt a helyzetet. Igazi hitet, reményt és erőt ad az a játék, amit az elmúlt mérkőzéseken mutatott a társaság. A Békéscsaba egyre jobb formában van, felszálló ágba kerültek a lilák. Jól jelzi ezt, hogy tavasszal, szervezett játékkal értékes pontokat szereztek a bajnokságban, és Magyar Kupában is az elődöntőig jutottak. Olyan csapatról beszélünk, aki kétszer is legyőzött már bennünket a bajnokságban, maximális a tiszteletünk az irányukban. Sallai Roland és Karol Mészáros könnyebb sérüléssel küzdött a héten, ám szombatra szerintem ők is rendben lesznek. Jól jött a csapatnak ez a teljes hét a hajrá előtt, fel tudtunk frissülni az utolsó ciklusra. Jó erőben várjuk a Békéscsabát, úgy érzem készen állunk, felkészültünk.

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - A Puskás egy erős, masszív csapat, és mint azt az Újpest ellen is megmutatta, képes nagyon veszélyesen játszani. Mindenképpen egy izgalmas, feszültségekkel teli meccsre számítok, hiszen azonos súlyú két csapat, egyforma nyomás alatt találkozik majd egymással. Annak az együttesnek lesz nagyobb esélye pozitív eredménnyel zárni, aki a terhelést és a pszichikai tényezőket jobban tudja majd kezelni. Ebből a megmérettetésből az jöhet ki jobban, aki mentálisan, fejben jobban ott tud lenni a mérkőzésen. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert ellenfelünk minden körülmények között képes meglepetést okozni. (puskasakademia.hu)

 

 

DVSC-Újpest

 

Kondás Elemér (DVSC): - Célegyenesbe értünk, négy meccs van hátra, egy hét alatt három bajnokit játszunk, ami eldönti a helyezések sorsát – kezdte Kondás Elemér, a DVSC-TEVA trénere. - Elsőként az Újpesttel csapunk össze. A szerdai kupameccs után javítanunk kell, és begyűjteni a három pontot. Rangadónak számít a találkozó, nagyon nehéz lesz, mert a lilák bármikor képesek jó játékra, ezt többször bizonyították. Bár az utóbbi időben felemásan teljesítenek, de ebben a ritmusban, amelyben a csapatok játszanak, előfordulhat, hogy nem mindig sikerül a csapatoknak ugyanazt nyújtani. Magunkkal kell foglalkozni, és ha a következő időszakban begyűjtjük azokat a pontokat, amelyeket tervezünk, akkor oda tudunk érni.

 

A 30. forduló programja:

Április 16., szombat:

Paksi FC-Videoton FC, 18.00, játékvezető: Szabó Zs.

Budapest Honvéd - Szombathelyi-Swietelsky Haladás, 18.00, játékvezető: Szőts. 

Vasas-Diósgyőri VTK, 18.00, játékvezető: Erdős

Puskás Akadémia-Békéscsaba 1912, Előre 18.00, játékvezető: Solymosi

DVSC-TEVA - Újpest FC, 18.00, játékvezető: Vad II. 

Ferencváros-MTK Budapest, 20.30, játékvezető: Iványi. 

 

 

 

Legfrissebb híreink