Napi 1-2 óra mobilozás - nagyon készül a vb-re az U17

Komoly edzésmunka és alázat várható a következő hónapokban.

Forrás: mlsz.hu

Bár még három hónap van az U17-es világbajnokság kezdetéig, Preisinger Sándor magyar válogatottja máris megkezdte a felkészülést Telkiben. Amint a DIGI Sport híradójából megtudható: klubkötelezettségek, próbajátékok és sérülések miatt egyelõre csak öt Eb-t megjárt futballista tagja a keretnek, de így legalább kiderül, vannak-e mélyebb merítési lehetõségek.

"Szerintem olyan 30-40 labdarúgó van, akik pályázhatnak a szûkebb keretbe, nem tudom, hogy van-e ennyi, olyan szintû játékos, aki megüti azt a szintet, amire szükség lesz a világbajnokságon. De ez most egy ragyogó alkalom nekik, hogy megmutassák magukat” – nyilatkozta a Sport24-nek Preisinger Sándor szövetségi edzõ.

Aki májusban az Eb-ötödik helyezett csapatban megmutatta magát, most érezheti, hogy feljebb került a ranglétrán, de hogy kibõl lesz késõbb igazi profi, az még nem dõlt el. "Nem kell elszédülni semmitõl, mert tulajdonképpen 17 éves játékospalántákról van szó, akiknek most jön az a két-három nagyon fontos évük, amikor eldõl, hogy lesz-e belõlük egyáltalán futballista, vagy nem. Nagyon remélem, van olyan ember mellettük, aki a földön tartja õket. Ha ide bejönnek, itt a földön lesznek tartva” – szögezte le a korábbi NB I-es gólkirály Preisinger.

 

 

"Én a Sanyi bá’t egy nagyon jó edzõnek tartom, de nemcsak a taktikai és a pedagógiai érzéke miatt. Mindig egybe tartja a csapatot, nincs szétcsúszás, mindig mindenki az adott, következõ meccsre, a focira koncentrál. Szerintem emiatt tudunk 100-120 százalékon teljesíteni” – ismerte el Kata Mihály, az Eb-válogatott és az MTK – nyár óta már profi szerzõdéssel rendelkezõ - középpályása.

 

A jó eredményekhez profi hozzáállás is szükséges, a játékosok ennek megfelelõen, például, naponta csak egy egy-két órát mobilozhatnak. "Nem azért vagyunk itt, hogy internetezzünk meg telefonálgassunk, hanem, hogy arra készüljünk, ami elég régen adatott meg egy ilyen korosztályú válogatottnak” – mondja Preisinger, amire Kata Mihály így reagált. "Annyira nem örülünk, hogy nincs annyit nálunk a telefon, de hideg fejjel, ésszel visszagondolva erre, megvan az indok, és ezt elfogadjuk, természetesen.”

A világbajnokságot október végén rendezik Brazíliában, a magyarok Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával kerültek egy csoportba. „Az Eb után most már kellõ magabiztosságunk van ahhoz, hogy a világbajnokságon is ugyanilyen, vagy akár még jobb eredményt érjünk el. Minden mérkõzésen a gyõzelem lesz a cél” – fogadkozott Kata Mihály, aki azt is elárulta, hogy a kedvenc csapata a Liverpool, a példaképe pedig Steven Gerrard.

"Fel fogunk készülni ellenük ugyanúgy, mint eddig az összes többi csapat ellen, és aktuálisan, majd mérkõzésrõl mérkõzésre haladva, az elsõ célunk nyilván az, hogy továbbjussunk a csoportból” – árulta el a vb elõtti várakozásait Preisinger Sándor.

Legfrissebb híreink