Nagyról az olasz, Gulácsiról a német lapok áradoznak

Európa – A középpályás lemosta Lulicot, a kapus jobb, mint saját maga gondolná.

Forrás: nb1.hu

Mint arról beszámoltunk, Nagy Ádám végig a pályán volt a Lazio elleni 1-1-es döntetlen alkalmával az olasz élvonalban, míg Gulácsi Péter a veretlen RB Leipzig kapuját védte végig hibátlanul a Bundesligában. 

 

A magyar válogatott játékosok kiváló teljesítménye mellett az ottani sajtó sem ment el szó nélkül, mindkét játékosról áradoznak.

 

Az olasz lapok egyöntetű véleménye szerint csapata egyik legjobbja volt nagy, akit a nyáron távozó Amadou Diawarához hasonlítanak, hozzátéve, hogy technikailag képzettebb. A Bologna Today külön kiemelte a harciasságát, és hogy szinte minden párharcot megnyert Senad Lulic ellen, és simán felvette a kesztyűt az olasz válogatott Marco Parolóval.

 

Ami Gulácsit illeti, a Kiceker szerint megérdemelten harcolta ki a kezdőkapus posztját a magyar hálóőr, aki türelemmel és precizitásával érvényesült. „Győzelem, méghozzá kettős fronton!” – írta a szaklap a magyar labdarúgóra is utalva.

 

„Állandóan megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Sokkal jobban véd, mint azt magáról gondolja. Nyugodt, kiegyensúlyozott, és csöndben teszi a dolgát”– áradozott Gulácsiról Ralph Hassenhüttl, a Leipzig vezetőedzője, aki kiemelte, annak is nagyon örül, hogy a kapusa a magyar válogatottban is kiválóan teljesít. 

Legfrissebb híreink