Nagycsapatok vitték volna a Fradi új játékosát, Szalai Ádámról beszélt az edzője

Nyilatkozott a DVSC új szerzeménye, Gyurcsó fontos gólt szerzett.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros közleménye:

"Amint arról beszámoltunk, harminckétszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerződtette a 23 éves nigériai támadót, Fortune Basseyt. Friss igazolásunk bemutatkozó videónkban elmondta, hogy Hajnal Tamás már egy ideje figyelemmel kísérte játékát. Arról, hogy végül miért Basseyre esett a választás, sportigazgatónkat kérdeztük.

- Hosszú ideje figyeltük már Fortune játékát – kezdte Hajnal Tamás. – Már akkor is feltűntek a képességei, amikor még a másodosztályban játszott. Ebben a szezonban, amikor már az élvonalban játszott, ez a figyelem még intenzívebbé vált. Az itt mutatott teljesítményével pedig végképp meggyőzött minket, hogy fontos erősítés lehet a klub számára.

Ezt követően sportigazgatónk kifejtette, hogy Fortune egy igazán sokoldalú játékos, aki nem egy tipikus kilences, hiszen több poszton is bevethető. Hajnal Tamás azt is hozzátette, hogy a 23 éves támadó kivételes képességei mellett passzol a Ferencváros stílusához, és bíznak benne, hogy itt ki tudja használni a benne rejlő potenciált.

A 2021/22-es szezonban a cseh bajnokságban kilenc gólt szerzett, ezzel pedig bejelentkezett a cseh gólkirályi címre is.

- A cseh bajnokság sokkal fizikálisabb, mint a magyar, ráadásul jól védekező csapatok szerepelnek az élvonalban – folytatta Hajnal Tamás. - Fortune egy olyan együttesben játszott, amely statisztikailag kevesebbet támadott, és mégis kilenc gólt szerzett. Egy céltudatos játékosról van szó, aki igyekszik minden alkalommal megragadni a kínálkozó helyzetet. Úgy gondoltuk, hogy ha egy kevesebbet támadó csapatban is ilyen hatékony tudott lenni, akkor egy jóval dominálóbb együttesben még eredményesebb lehet.

Sportigazgatónk elmondása szerint a két nagy prágai klub is szerette volna megszerezni a 23 éves nigériai támadót, aki mégis minket választott. De vajon, hogy sikerült meggyőzni, hogy Budapestre tegye át székhelyét?

- Az FTC történelme, tradíciója és a közelmúltban elért eredményei alapján vonzó klub lett olyan játékosok számára, akiknek a Ferencváros egy újabb lépést jelent a karrierjükben. Elmondtuk neki, hogy milyen céljaink vannak évről évre, hogy itt címekért, a nemzetközi kupaszereplésért játszhat. Ez egy olyan közeg, ami jó hatással lehet a fejlődésére, rendkívül boldogok vagyunk, hogy minket választott.

A gólérzékeny támadó még nem mutatkozhatott be a nigériai válogatottban, amely a jelenleg is zajló 33. Afrikai Nemzetek Kupájában két mérkőzés után bebiztosította helyét az egyenes kiesés szakaszban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy fiatal játékosunknak mennyi esélye lehet a válogatottbéli debütálásra.

- Az utóbbi időben több alkalommal is láthattuk, hogy jó teljesítménnyel a Ferencvárosból is kiharcolható a szereplés a válogatottban. Elég csak a Mmaee-testvérekre gondolni, akik már korábban is megfordultak a nemzeti csapatban, de a Fradiban mutatott játékuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy továbbra is számítanak rájuk. Ellenben Laidouni és Tokmac tőlünk került be hazájának válogatottjába, előbbi pedig jelenleg is az Afrika-kupán szerepel. Nagy motiváció Fortune számára, hogy góljaival és eredményes szereplésével kivívja ezt az elismerést."

A DVSC bejelentése:

"Túl van az első edzésén a DVSC labdarúgójaként klubunk legfrissebb igazolása, Dorian Babunski. A 25 esztendős csatár nem csöppent ismeretlen közegbe, hiszen a testvére, David Babunski már nyár óta a Loki tagja. Együttesünkben a 23-as mezszámban futballozó játékossal az első benyomásairól, a magyar bajnokságról, gyermekkoráról és céljairól beszélgettünk.

– Mióta megkeresett a DVSC, érzem, hogy egy nagy klub, kiváló lehetőségekkel. A pallagi edzőközpont és a Nagyerdei Stadion is fantasztikus, emellett mindenki profi, akivel eddig találkoztam – kezdte első debreceni nyilatkozatát Dorian Babunski. – Egy nagyon fontos lépcsőfok a Loki a karrieremben. A testvérem miatt persze sok meccsét láttam a csapatnak, az eddigi tapasztalataim alapján pedig úgy vélem, gyorsan és könnyen megy majd a beilleszkedés. Az az igazság, voltak más külföldi ajánlataim is, de jelenleg a Debrecen a tökéletes megoldás a fejlődésem szempontjából.

Az eddig szerzett információid alapján mi a véleményed a magyar bajnokságról?

– Figyelemmel követtem az idei szezont, és lenyűgöztek az infrastrukturális körülmények, illetve az itt futballozó játékosok tehetsége is említésre méltó. A csapatok próbálnak minél magasabb szinten futballozni, hogy megközelítsék a komolyabb európai bajnokságok szintjét. Versenyképes és kihívást jelentő az NB I, melyben a sok jó labdarúgónak köszönhetően én is a maximumra törekszem majd.

Futballista családban nőttél fel, már akkor is minden a foci körül forgott?

– Minden. Nagyon jó gyermekkorunk volt, természetesen a labdarúgással a középpontban. Két évvel fiatalabb vagyok, mint a tesóm, de figyelem őt, mióta az eszemet tudom, és boldogan mondhatom, nagyon büszke vagyok rá, mint játékos, apa, ember. Ő a példaképem és az egyik legtehetségesebb játékos, akit valaha láttam. Bízom benne, olyan jó teljesítményt nyújtunk majd együtt a DVSC-ben, mint gyerekkorunkban a grundon. Van bennünk egy természetes versengés, de soha nem rivalizáltunk egymással. Mindig kielemeztük a meccseinket, próbáltunk segíteni a másiknak. Az apukánk labdarúgóként és edzőként is nagyon tapasztalt, természetesen vele is folyamatosan kommunikálunk és jó tanácsokkal lát el minket, hisz páratlan a futballtudása.

Milyen célokkal vágsz neki a debreceni pályafutásodnak?

– Az elsődleges, hogy jó teljesítménnyel segítsem a gárdát. Szeretném, ha a Loki visszakerülne a tabella azon fokára, amelyet megérdemel, ez viszont csak úgy kivitelezhető, ha elkezdjük nyerni a meccseket.

Dorian Babunski végezetül a Loki-szurkolókhoz szólt: – Üzenem a debreceni drukkereknek, hogy Magyarország legjobbjai közé tartoznak. Nagyon várom, hogy találkozzak velük, és közösen sok szép élménnyel gazdagodjunk. Azt megígérhetem, ennek érdekében személy szerint mindent megteszek a pályán, más út nem lehet a céljaink elérése érdekében."

MAINZ:

Ezen a héten két meccs vár a Mainzra: ma a Német Kupában a Bochum csapatával találkozik, a hétvégén pedig a Fürth elleni bajnoki következik. Bo Svensson, a Mainz edzője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szalai Ádám ezen a két meccsen biztosan nem léphet még pályára.

Sőt, a tréner nem igazán tudja megtippelni, hogy mikor térhet vissza a játéktérre a magyar válogatott csatár. 

Szalain nemrég fejműtétet hajtottak végre, de januárban már elkezdhetett edzeni. 

CIPRUS:

A Ciprusi Kupában az AEK Larnaca 1-1-es döntetlent játszott a PAEEK csapatával. A hazai csapatban Gyurcsó Ádámot a 68. percben cserélték be. A játéklehetőséget meghálálta a játékos, hiszen tizenegyesből gólt szerzett.

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

A párharc visszavágóját február 2-án rendezik meg. 

CIPRUS, CIPRUSI KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

AEK Larnaca–PAEEK 1–1

Legfrissebb híreink