Nagy Zsolt: Nem bírtam ki könnyek nélkül

Elárulta, melyik másik NB I-es csapatban játszana.

Forrás: Réti Zsolt

Elképesztő utat járt be Nagy Zsolt a Puskás Akadémia játékosa, aki a sikeres klubszereplést követően a válogatottban is maradandót alkotott. A németek és az angolok ellen is betalált. 

– Akadtak mélypontok, főleg a sérülések miatt, így nehezebb volt folyamatosan kiegyensúlyozott játékot nyújtani, ami miatt a Puskás Akadémiához való visszatérésem is elhúzódott – kezdte Nagy Zsolt a csakfoci.hu-nak. Hozzátette: a fordulópont a 2018-as őszi szereplésem, amikor 12 meccsen 9 gólt lőttem Csákváron. Télen visszavitt a Puskás és azóta szinte folyamatosan játszom. 2019 őszén bekerültem a válogatottba, az Uruguay elleni stadionavatón jól ment, Walesben az Eb- selejtezőn már nem annyira. Az a vereség eléggé megviselt, ráadásul rengeteg kritikát kaptam.

A feleségem próbált megóvni: nem hagyta, hogy a vállalhatatlan véleményeket elolvassam. Rátettem még egy lapáttal, csak azért is meg akartam mutatni, hogy a válogatottban a helyem. Örülök, hogy a befektetett munka megtérült és azoknak is bizonyítani tudtam, akik nem hittek bennem. Talán az a kudarc is kellett ahhoz, hogy most itt tartok.

Mindig eszébe jut, hogy honnan indult.
 
- Ha nincsenek buktatók, sérülések, ha korábban megkapom a bizalmat, lehet, előbb eljutok erre a szintre. Nekem ezt adta a sors. Soha semmi nem jött könnyen az életemben, ezért mindent nagyon megbecsülök. Szegény családban nőttem fel, gyerekként sokszor irigykedve néztem, hogy a csapattársaim milyen menő cipőkben futballoznak, de olyan is előfordult, hogy egy-egy fizetős táborba nem tudtam elmenni, mert egyszerűen nem futotta rá. A családban a nagybátyámnak volt autója, neki is sokat köszönhetek, hiszen folyamatosan vitt az edzésekre.

A nehézségek ellenére rengeteg támogatást kaptam otthonról, amiért mindig nagyon hálás leszek, hiszen enélkül nem válhattak volna valóra az álmaim. 29 éves vagyok, de fizikálisan úgy érzem magam, mint egy 20 éves. a munka mellett odafigyelek az étkezésre, a pihenésre és minden apró részletre, hogy a pályafutásom a lehető legtovább tartson. Sokat köszönhetek a feleségemnek és a kislányomnak is, nélkülük nem biztos, hogy itt tartanék - mondta Nagy Zsolt. 


A válogatottban szerzett két találat, óriási népszerűséget hozott a játékosnak. 

- Bárhol járok az országban, megismernek, gratulálnak, felnőttek, gyerekek egyaránt. Szegeden egy halászcsárdában nagyon megható volt egy idősebb pár reakciója. A férj gratulált, mondta, hogy a feleségével fogadott, hogy én vagyok, majd könnyes szemmel hozzátette: mekkora boldogságot okoztunk nekik, csak azt sajnálja, hogy az édesapja ezt már nem láthatta. Ilyenkor én is elérzékenyülök - mesélte Nagy. 

Így tett a németek elleni gólnál is.

– Ott az egész életem és pályafutásom lepergett előttem pár másodperc alatt, akkor realizáltam, hogy honnan, hová jutottam. Nem bírtam ki könnyek nélkül. Amit a németeknek lőttem telt ház előtt a Puskásban. Még mindig a hideg futkos a hátamon, ha rá gondolok. Persze, az angolok elleni miatt sem kell szégyenkeznem. Ugyan pár hét már eltelt a meccsek óta, de még mindig nehéz elhinni, ami abban a tíz napban történt  velünk. Nem szeretnék azonban az emlékekből élni, vannak még álmaim - nyilatkozta a játékos, aki elmondta, lemaradt a tavalyi Eb-ről ami nagyon hiányzik neki, de persze egy világbajnokságon is részt venne. 

- Nem tagadom, hogy jó lenne minden héten olyan kvalitású futballisták ellen pályára lépni, mint amilyenek az angolok, az olaszok vagy a németek. Nem tudom még azonban, hogy mit hoz a jövő. Akkor sem leszek szomorú, ha maradok, hiszen nagyon jó helyen vagyok.

Az NB I-ben nem váltana csapatot. 

– Télen megkeresett az egyik NB I-es rivális, de szerződést hosszabbítottam a Puskással. Szeptemberben lesz 15 éve, hogy itt vagyok, remekül érzem magam, sokan köszönhetek a klubnak. Hazai szinten egy erős csapatunk van, kétszer végeztünk a harmadik helyen, egyszer ezüstérmesek voltunk, akár még a legfényesebb érem is összejöhet idővel. Ha nem lesz lehetőségem topbajnokságba igazolni, akkor sanszos, hogy itt fejezem majd be a pályafutásomat - zárta az interjút a labdarúgó. 
 

Legfrissebb híreink