Nagy titkokat árult el az MLSZ sajtófőnöke Orbanról és Rossiról

Igaz, ezt ő másképpen gondolja.

Forrás:

Bernd Storck és Georges Leekens is próbálta meggyőzni Willi Orbant, hogy magyar válogatott legyen, de most ő hívta Marco Rossit, hogy döntött - nyilatkozta Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Azt is elmondta, úgy érzékelte, a játékosok megkedvelték az olasz szakembert, és bíznak is benne.
 
„Ugyan Willi Orban most csatlakozik majd a magyar válogatotthoz, most hozta meg ezt a döntést, hogy a magyar válogatottban szeretne játszani. Az egy fontos tudnivaló, hogy Marco Rossi az elején úgy döntött, nem szeretné sem Willi Orbant, sem mást presszionálni arra, hogy a magyar válogatottban játsszon. Nagy titkot nem árulok el, ha elmondom, hogy Willi Orban volt az, aki Marco Rossit felhívta, hogy meghozta ezt a döntését, és nagy örömmel szeretne csatlakozni.
 
Már Bernd Storck is többször beszélt vele, és George Leekens is próbálta meggyőzni, hogy a magyar válogatottban játsszon, de most jött el az ideje annak, amikor úgy érezte, hogy nem csak egyfajta idézőjeles „kényszerű” döntést hoz meg, hanem teljesen önszántából és százszázalékosan szeretné azt, hogy a magyar válogatottban játsszon, és a magyar válogatottat segítse a jövőben” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a nemzeti csapat új játékosáról, aki a Bundesligában Gulácsi Péter csapattársa.
 
Marco Rossi eddig két tétmeccsen irányította a válogatottat, a sajtófőnök kitért arra, mit szeretne elérni a csapattal a kapitány. „Azt gondolom, elég sok mindent elmondott az eddigi nyilatkozataiban Marco Rossi arról, hogyan képzeli a munkáját, jó, erős csapatot szeretne építeni. Ha a keretet megnézzük, az is egy nagyon fontos szempont, hogy a jövőt is szem előtt tartsa, hogy épüljön ez a válogatott. Ez az, ami nagyon fontos, viszont a legjobban ő fogalmazta meg a lényeget mégis, hogy a labdarúgás a győzelemről szól. Persze egyfajta építkezés és hosszútávú stratégia is kell, hogy legyen, ugyanakkor mégiscsak az eredmények azok, amik meghatározzák azt, hogy egy csapat milyen erős és milyen eredményeket ér el.”
 

„Egy roppant rugalmas, ámde borzasztóan profi ember, aki abszolút a feladatára koncentrál. Minden gondolata akörül forog, hogy egyrészt hogyan tudná a csapatát jobbá, eredményesebbé tenni, másrészt az is egy nagyon fontos szempont a munkásságában, hogy ugyanakkor semmiféle sztárallűrje nincsen, amire az ember esetleg egy picit is felkapná a fejét. Nagyon könnyű vele együtt dolgozni, azokat a kollégákat a stábon belül, akik bizonyos területeket képviselnek, irányítanak, rájuk maximálisan hagyatkozik, és megbízik bennük és addig, amíg azt látja, hogy minden rendben megy, és jól halad, addig nem is nagyon szól bele a munkájukba, hanem inkább támaszkodik az ő segítségükre, meglátásaikra. Ugyanakkor nagyon
 
fontos számára, hogy ez egy igazán összetartó, egységes közösség legyen, és úgy gondolom, ez el is mondható a válogatottról. Úgy érzékeltem, hogy a játékosok is nagyon hamar megkedvelték, és bíznak is benne, szakmailag is.
 
Tehát ezek talán a legfontosabb ismérvek, amelyek, mint szövetségi kapitányt, vagy akár edzőként Marco Rossit jellemzik” – mondta arról Szabó Gergő, milyen együtt dolgozni Marco Rossival.
 

Legfrissebb híreink