Nagy pofonba szaladtak bele Szalaiék - reakció, videó

Felfalták a Farkasok a Mainzot.

Forrás: mainz05.de


Szalai Ádám csapata, a Mainz 4–0-ra kikapott a Wolfsburg vendégeként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A magyar válogatott támadó kezdőként lépett pályára klubjában és végigjátszotta a 90 percet.

Josip Brekalo jól eltalált lövéssel szerzett vezetést a Farkasoknak, Renato Steffen szünet előtti pillanatokban növelte az előnyt, majd a svájci játékos a második félidőben is szerzett egy találatot, de előtte még Yannick Gerhardt is eredményes volt, így vált kiütésessé Szalaiék veresége.

Achim Beierlorzer, a mainziak edzője így értékelte a súlyos vereséget: 

"Nagyon csalódottak vagyunk, mert teljesen mást terveztük és az elején jól is kezdtünk, sok szögletünk is volt. A csapat megfelelő akarattal ment bele a mérkőzésbe, de az első gól teljesen megváltoztatta a dolgokat, és a Wolfsburg ezután mind támadásban, mind védekezésben egyre több párharcot nyert meg.
Nem tudtuk már a saját akaratunkat érvényesíteni, és a megfelelő távolságokat sem találtuk már az ellenfelek játékosaihoz.

A párharcok voltak a kulcs a meccsen, ebben egyértelműen a Wolfsburg dominált. A következő meccsre muszáj lesz egy teljesen más attitűddel fellépnünk, mert a következő hetek eldönthetik sorsunkat".

Szalaiék a tavasszal, hat mérkőzésükből egy győzelem, és egy döntetlen mellett négyszer szenvedtek vereséget, és visszacsúsztak a tabellán a 15. pozícióba, csupán két ponttal megelőzve a 16., osztályozós helyet birtokló Düsseldorfot.

Bundesliga, 23. forduló:

Vfl Wolfsburg - 1 FSV Mainz. 4-0 (2-0)
G.: Brekalo (21.), (Steffen 45., 68.), Gerhardt (49.)

Legfrissebb híreink