Nagy nap várhat a magyarokra Európában - előzetes

Klubjaikban vigasztalódhatnak játékosaink.

Forrás:

A magyar válogatott sajnos 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákia ellen az Eb-selejtezőben, így nehéz helyzetbe került csapatunk. A nemzeti együttes tagjai nem sokáig lógathatják az orrukat, hiszen hétvégén már fontos bajnokik várnak rájuk.

Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, a listavezető Leizpig a Bayern Münchent fogadja. Rangadó vár tehát két honfitársunkra, a bajorok eddig hét pontot szereztek, míg a lipcseiek neve mellett kilenc egység áll. Gulácsiék nem fognak unatkozni, hiszen a címvédő termelte eddig a legtöbb gólt a Bundesliga mostani kiírásában. Oliver Kahn egyébként néhány napja Gulácsiról formált véleményt. Szerinte Gulácsi jó helyezkedésével képes a kapuból nagy felületet kitakarni, emellett kiváló reflexei vannak. Hozzátette, a magyar hálóőr kifejezetten erős az egy az egy elleni szituációkban.

Orbán egyébként nem köntörfalazott, szerint a céljuk a győzelem a Bayern ellen.

"Hiszem, hogy lépésről lépésre közelítünk a müncheniekhez, s itt az ideje, hogy ismét győzzünk ellenük. Egyértelműen nyerni akarunk" - hangsúlyozta Orbán, aki szerint a Bayern elleni siker újabb megerősítést adna a játékosoknak, hogy jó úton haladnak, viszont egy esetleges vereséggel sem történne tragédia. Orbán mindehhez azt is hozzátette, sikerük kulcsa az lehet, hogy kikapcsolják a Bayern sztárcsatárát, Robert Lewandowskit.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz hatpontos meccsen fogadja a Herthát. Szalai régi-új csapata még nem tudott pontot szerezni idén, de a fővárosiak sem lehetnek büszkék eddigi teljesítményükre, nekik két vereség mellett csak egy döntetlenre futotta az erejükből. Nagy kérdés, hogy Szalai segítheti-e a Mainzot, hiszen a Szlovákia elleni mérkőzésen megsérült a csatár.

Nagy Ádám sem lógatja sokáig az orrát, ő a Stoke City ellen teheti le a névjegyét az angol másodosztályban. A Bristol jó formában várhatja a kezdő sípszót, hiszen öt meccs óta veretlen. Nagy Ádámék jelenleg az ötödik helyen állnak a táblázaton. 

"Természetesen jó a hangulat a csapatnál a sorozatunknak köszönhetően. Hat mérkőzésből ötöt veretlenül vívtunk meg, így elégedettek lehetünk a rajttal. Ebben a bajnokságban bárki legyőzhet bárkit, tehát a hétvégén sem lesz könnyű dolgunk" - nyilatkozta Andreas Weimann.

Légiósaink szombati programja:

FSV Mainz-Hertha BSC 15.30
RB Leipzig-Bayern München 18.30
Stoke-Bristol City 16.00

Legfrissebb híreink