Nagy megmérettetésre készül az utánpótlás-válogatott játékos

Hasznosan tölti a szünetet.

Forrás: mlsz.hu

Baráth Péter a DVSC fiatal tehetsége. A 18 esztendős futballista január 25-én debütált az NB I-ben, ekkor a hajdúsági alakulat 4-0-ra győzte le az Újpestet. Vitelki Zoltán a 82. percben cserélte be az ifjú futballistát, aki Kusnyir Eriket váltotta. Ezt követően még hat élvonalbeli meccsen kapott lehetőséget Baráth a Loki szakmai stábjától. 

Baráth Péter bekerült az U17-es válogatott keretébe, a csapat 2019-ben a brazíliai világbajnokságon szerepelt. A középpályás az Ausztrália elleni 2-2-es döntetlen során gólt is szerzett. 

Az MLSZ döntése értelmében a koronavírus miatt jelenleg szünetel a küzdelem a honi bajnokságokban. Baráth a pihenő során a tanulás is igyekszik sok időt fordítani, hiszen idén fog érettségizni. Elmondta, a vizsgán szeretne minél jobb eredményt elérni.

"A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium tizenkettedikes diákja vagyok, és mint minden végzősnek, a vírus természetesen nekem is megnehezíti az érettségire való felkészülést. Viszont teljesen érthető, hogy otthonról kell tanulni, hisz az egészség a legfontosabb az életben. A tananyagokat a Google Classroom nevezetű programban kapjuk meg a tanárainktól. Szerencsére nincs gond vele, teljes mértékben átlátható, és maximálisan segíti a tanulást. Mivel a mi generációnkhoz közel áll a digitális világ, könnyen hozzászoktam, így nem okoz problémát a tantermen kívüli oktatás.

 

Az érettségire való felkészülés pedig úgy néz ki, hogy kidolgozzuk a tételeket, amelyeket videohíváson kérnek tőlünk számon. Mivel szeretném, hogy minél jobban sikerüljön a vizsgám, ezért korábbi feladatsorokat próbálok megoldani pluszban.

 

A napjaim nagy részét tehát a tanulás tölti ki, de persze edzek és elvégzem azokat a feladatokat is, amelyeket a szakmai stábtól kaptunk. Pihenésképp filmeket, sorozatokat nézek, és a családommal is sok időt töltök" - nyilatkozta a Loki weboldalának Baráth Péter.

Puskás egykori együttesével hozták hírbe a magyar válogatott védőt - NB1.hu

 

Baráth a felkészülés mellett igyekszik a formáját is megőrizni. Elmondása szerint a klub naponta küldi neki az edzéstervet, de bevallotta, hogy hiányoznak neki a csapattársai.

"Nagyon sajnálom a jelenlegi helyzetet, hogy a vírus miatt olyan súlyos intézkedéseket kellett bevezetni világszerte, mint az iskolák bezárása, a munkahelyek megszüntetése, vagy épp az edzések és futballmeccsek felfüggesztése. A klubnál felhívták a figyelmünket az otthonmaradásra, és persze napi lebontásban megkaptuk az edzéstervet is. Jó érzés mozogni, de mégsem olyan, mint egy jó hangulatú közös edzés, vagy egy meccs. Hiányoznak a csapattársak, de ez most egy ilyen időszak, bízom benne, hamarosan véget ér" - mondta Baráth Péter. 
 

Legfrissebb híreink