Nagy elismerést kaphat Szoboszlai, sztárigazolás a DAC-nál

Szurkolói ankétot tart a Vidi.

Forrás: Facebook/RB Leipzig

SZOBOSZLAI DOMINIK

A német labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapja Szoboszlai Dominikot is beválasztotta azon három játékos közé, akik közül kikerül az augusztus legjobb fiataljának járó díj - jelezte az M4 Sport.

Az RB Leipzig magyar válogatott középpályása hosszú sérülés után az első fordulóban még csak csereként lépett pályára, a második és a harmadik körben viszont kezdett a lipcsei csapatban. A Stuttgart ellen két pazar góllal duplázott, és őt választották a második forduló legjobbjának a Bundesliga honlapján. A 20 éves magyarral kapcsolatban a liga oldala megemlíti, hogy a góljai mellett 12 kapura lövésből vállalt részt, ötöt ő maga hajtott végre, hetet pedig előkészített.

A liga minden hónapban megválasztja a hónap legjobb fiatalját, Szoboszlai mellett a szintén lipcsei Mohamed Simakanra és a leverkuseni Mitchel Bakkerre lehet szavazni. A voksoláson nemcsak a szurkolók, hanem a klubok és a Bundesliga szakértői is részt vesznek, a drukkerek szavazatai 40, a kluboké és a szakértőké pedig 30-30 százalékban járulnak hozzá a végeredmény kialakulásához.

A címért azok a játékosok versenghetnek, akik a szezon nyitányán fiatalabbak 23 évesnél, egyik korábbi idényben sem játszottak kezdőként Bundesliga-meccsen, összesen pedig legfeljebb 450 percet töltöttek a pályán a ligában az aktuális szezon előtt. Az idény végén az egyes hónapok győztesei közül kerül ki a bajnokság legjobb újonca.


DAC

"A szlovákiai nyári átigazolási időszak utolsó napján nagyot húzott a DAC, hiszen a jelenlegi idény végéig kölcsönbe megszereztük a kameruni Didier Lamkel Zé játékjogát, aki a csatársor bármely posztján bevethető. A Royal Antwerpen kötelékébe tartozó futballista lesz a Fortuna Liga legértékesebb játékosa.

A huszonnégy esztendős Didier Lamkel Zé (szül. 1996. szeptember 17-én) a Kamerun keleti részén fekvő Bertoua városában született. Ifjúsági éveit a L’École de Football Brasseries du Cameroun (EFBC) gárdájánál töltötte, ahonnan tizenhét évesen a francia OSC Lille akadémiájára került. Két esztendő múlva a második ligában szereplő Niort vette őt kölcsön, ahol végül két szezont töltött. 2018 nyarán a belga Royal Antwerpenhez igazolt, ahol 73 bajnoki találkozón 18 gólt lőtt és 7 gólpasszt osztott ki. 2019 novemberében a kameruni válogatottban is bemutatkozhatott. Tavaly a Royal színeiben kupagyőzelmet ünnepelhetett.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek. Láttam a klub által felvázolt projektet, ami nagyon megtetszett, ezért ezt a vendégjátékot megfelelő lépésnek érzem a pályafutásomban. Magas szintű, ám egyúttal családias az itteni környezet. A szurkolókról is láttam felvételeket, és alig várom, hogy nekik is bemutatkozhassak. Az edzővel még el kell beszélgetnem a csapat céljairól, de semmiképpen sem szeretném egy dobogós helyezésnél alább adni. Bízom benne, hogy ehhez kétszámjegyű mennyiségű góllal és gólpasszokkal is járulhatok hozzá, hiszen szeretnék ismét bekerülni a kameruni válogatottba. Nem okoz gondot az a tény, hogy a bajnokság legértékesebb futballistája leszek. Olyan típus játékos vagyok, aki a pályára lépést követően nem érzi a nyomást” – jelentette ki Lamkel Zé a klubunkkal kötött szerződése aláírása után.

A Transfermarkt szerint Lamkel Zé lesz a Fortuna Liga legértékesebb labdarúgója a maga 4,5 millió euró piaci árával. Érkezésével a játékoskeretünk összértéke a jelenlegi 12,75 millió euróról több mint egyharmadával megnő.

„Didier egy olyan futballista, aki a belga élvonalban szerzett magának nevet, és akinek az életrajza magáért beszél. A fizikai adottságainak (195 cm), kiváló technikájának, a gyorsaságának és a mindkét lábával való remek rúgótechnikájának köszönhetően egy modern, kreatív játékosról beszélünk, aki a támadósor különböző pozícióiban is képes futballozni. Remekül helyezkedik az egyes vonalak között, és kiváló a gólpasszok kiosztásában, akárcsak a góllövésben. Belgiumban az emberek egyszerre örülnek és boldogtalanok, amiért a mi klubunkba és a bajnokságunkba igazolt, mivel valami mindig történt a személye körül, és ezek az események aztán fel lettek nagyítva. Az igazság az, hogy ő egy remek játékos, amit kész megmutatni Dunaszerdahelyen. Ennek az új kihívásnak köszönhetően ismét arra összpontosíthat, ami a lényeges: saját maga képességeire. Bízunk benne, hogy egy olyan nyugodt környezetet teremthetünk neki, amilyenre szüksége van a legjobb teljesítményéhez, és meleg szívvel üdvözöljük a sárga-kék családban” –tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Didier Lamkel Zé a 11-es számú mezt kapta Dunaszerdahelyen. Üdvözlünk a DAC-ban, és sok sikert kívánunk!"


MOL FEHÉRVÁR

"Szeptember 9-én, csütörtökön 19.00 órától szurkolói ankétra várjuk a Vidi-drukkereket! 

A MOL Aréna Sóstóban Sallói István sportigazgatótól, Szabics Imre vezetőedzőtől és Nikolics Nemanja csapatkapitánytól kérdezhetsz.

Amennyiben az ankétra gépkocsival érkezel, a stadion külső parkolóiban hagyhatod járművedet, a MOL Aréna Sóstó főlelátóját (A-szektor) pedig a II-es kapun keresztül közelítheted meg (kapunyitás 18:30 óra, szurkolóink részére az egyik büfé nyitva lesz). A gyerekek csütörtök este Stoplival is találkozhatnak a MOL Aréna Sóstóban. 

Az ankéton egy kvízjátékkal is készülünk szurkolóinknak, a nyeremény egy dedikált Vidi-mez, valamint egy dedikált adidas-labda! A kvízt okostelefon segítségével töltheted ki! Egy kis segítséget is adunk: amennyiben tanulmányozod a Vidipediát, nagyobb eséllyel töltheted ki helyesen kvízünket!

Nem megfelelő időjárási körülmények esetén a klub fenntartja az időpontváltozás jogát. Dedikálásra és közös fotó készítésére a COVID-19 miatt nem lesz lehetőség!

Várunk benneteket szeretettel!"

Legfrissebb híreink