Nagy Dominik dicséretet kapott a görög elemzőktől - videó

Egyetértenek Marco Rossival.

Forrás: novasports.gr

Mint arról beszámoltunk korábban, először kapott helyet a Panathinaikosz kezdőcsapatában és egy órát töltött a pályán Nagy Dominik, aki harmadik meccsét játszotta a görög Szuperligában.

A válogatott középpályást az AEL elleni meccs után dicsérte a görög elemzők döntő többsége, gyors és jól cselező játékosként jellemezték, aki egyre több szerepet kaphat majd Athén zöld-fehér felében.

Emlékezetes, hogy amikor kiderült, hogy a Pana leigazolná, Marco Rossi ugyanezt mondta róla a görög újságíróknak, hozzátéve, hogy a középpályás, ha rendszeresen és jól játszik, visszakerülhet a magyar válogatottba is.

Az első két meccsén csereként beálló válogatott szélső, szombaton kezdőként kapott 60 percet Georgiosz Donisz vezetőedzőtől és a Pana korán vezetést is szerzett a találkozón.

A 25. percben kis videózás után megítélt tizenegyest, a görög Chatzigiovannisz értékesítette, majd pár perc múltán újabb tizenegyeshez jutottak a zöldek, és ez Nagy Dominiknak volt köszönhető: a szélső egy lecsurgó labdára csapott le a 16-oson belül, és az AEL védője már csak szabálytalanul tudta megállítani. A Nagy által kiharcolt tizenegyest viszont már elhibázta Chatzigiovannisz.

A meccset végül egy újabb büntetőből elért találattal nyerte a Panathianikosz.

 

A görög csapatnál lesz idő Nagy Dominik beépítésére, hiszen a bajnoki cím már most elúszni látszik, a nagy rivális Olympiakosz Pireosz mögött már 17 pontos a hátránya a Panának.

Az athéniak ennek ellenére idén harmadik meccsükön is begyűjtötték a három pontot, szombaton 2–0-ra győzték le a Nagy Gergelyt kispadon hagyó AE Láriszt.

GÖRÖGORSZÁG, SUPER LEAGUE
21. FORDULÓ

AE Lárisz–Panathinaikosz 0–2
AE Lárisz: Nagy Gergely kispados volt; Panathinaikosz: Nagy Dominik tizenegyest harcolt ki, a 60. percben lecserélték.

Megyeri Balázzsal a kapujában lépett pályára az Atromitosz a Panioniosz vendégeként. A magyar kapus újra kezdett és végigjátszotta a meccset, de ő sem tudta megakadályozni csapata újabb, egygólos vereségét. Ugrai Rolandot ezúttal sem nevezték a keretbe.

A görög élvonal (Szuperliga) állása:

1. Olympiakosz 51 pont, 2. PAOK 49 pont, 3. AEK Athén 38 pont, 4. Panathinaikosz 34 pont, 5. Arisz 29 pont, ..... 9. AEL, 24 pont

Legfrissebb híreink