Nagy Ádámhoz és Gundel Takács Gáborhoz köthető klubbal állapodott meg a Honvéd

Hivatalos bejelentés.

Forrás: honvedfc.hu

A HONVÉD KÖZLEMÉNYE:

"Tovább erősödik a Budapest Honvéd FC futballközössége, miután partneregyesületi megállapodást kötöttünk a Budai Futball Clubbal, így ők is csatlakoznak a Honvéd-MFA Régióhoz.

„Ezzel a partneregyesületi megállapodással tovább építjük a Budapest Honvéd körüli futballközösséget – mondta a szerződés aláírását követően Vatai Attila, a Honvéd-MFA Régiójának vezetője. – Régi vágyunk volt, hogy a budai régiót is bevonzzuk ebbe a közösségbe, és a Budai FC révén ez a célunk is teljesült a szakmai együttműködés tekintetében, illetve a tehetségek felfelé áramoltatásában. Nem az a fontos, hogy minél több partneregyesületünk legyen, hanem olyan megállapodásokra törekszünk, amelyeknek köszönhetően hasonló filozófia, értékek és elvek mentén dolgozó klubokkal erősíthetjük a honvédos közösséget. A partneregyesületek segítségével a közös szakmai munka mellett szurkolói bázist is építünk, erősítjük a Honvédhoz való kötődést, a partneregyesületeink rendszeresen megjelennek a felnőttcsapat mérkőzésein. Folyamatosan egyeztetünk a partnercsapataink szakmai vezetőivel a közös munkáról, szakmai segítséget is nyújtunk, és a legtehetségesebb játékosok pedig a Honvédban is szerepet kaphatnak.”

A Budai FC története 2006-ban kezdődött, Lukász György és Gundel Takács Gábor kezdeményezésére jött létre a Tabáni Spartacus SKE utánpótlással foglalkozó labdarúgó-szakosztálya. A piros-zöld egyesület (a piros az embereket, a zöld pedig Budát, illetve a labdarúgópályákat jelképezi) évről évre fejlődött, immár több mint 200 igazolt játékosa van, a csapataik az országos bajnoki rendszerben szerepelnek, és korábban az egyesület labdarúgója volt a 38-szoros válogatott Nagy Ádám is.

„Az olyan egyesületek számára, mint amilyenek mi is vagyunk – egy alapvetően utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub – nagyon fontos, hogy legyen egy valóban tartalommal megtöltött aktív partnerségi kapcsolat, főleg egy olyan akadémiával, mint a Honvédé – mondta Gundel Takács Gábor, a Budai FC elnöke a megállapodás aláírása után. – Részben azért, hogy tudjunk perspektívát mutatni a gyerekeknek a továbblépés lehetőségére, részben pedig azért, mert szükségünk van egy szakmai támogatásra, kapcsolatra, hiszen nemcsak a gyerekeket neveljük, hanem az edzőinket is igyekszünk képezni, fejleszteni. Fontos, hogy ezt megkapjuk, különben nem tud fejlődni az egyesületünk. Az U19-es, az U17-es és az U16-os bajnokságban is a tizenkét csapatos kiemelt bajnokság mögötti, úgynevezett Alap csoport tizenkét együttese között szerepelünk, óriási dolog egy ilyes kis egyesületnek, mint a Budai FC, hogy az ország legjobb huszonnégy csapata között lehetünk. És ha ezt a szintet meg akarjuk tartani, vagy szeretnénk továbblépni, akkor szükségünk van arra, hogy megkapjuk ehhez a segítséget. Közben pedig már mi is eljutottunk arra a szintre, hogy akiket kinevelünk, azok továbbléphetnek a Honvédba és magasabb szinten is megállják a helyüket.”

Legfrissebb híreink