Nagy Ádám újabb jelzőt kapott az olaszoktól

Bologna – Meglátszott a hiánya a hétvégi bajnokin.

Forrás:

A olasz bajnokság 11. fordulójában a Bologna hazai pályán 1-0-ra kikapott a Fiorentinától, ezzel a tabella 15. helyére csúszott vissza. A piros-kékek roppant gyenge játékkal rukkoltak elő, ezért a bolognanews.it elkezdte boncolgatni a hanyatlás okait és meg is találta a választ: Nagy Ádám!

 

Persze nem a válogatott középpályás nyakába varrják a vereséget – hiszen nem is játszott –, hanem sokkal inkább Roberto Donadoni vezetőedzőt hibáztatják, mert kihagyta a csapatból a magyar középpályást. A Bologna hétvégi játéka támadásban és védekezésben sem volt az igaz, és itt jön képbe Nagy Ádám, aki az olaszok szerint pótolhatatlan – írja az nso.

 

A 21 éves játékos stabilitást ad a középpályának, összekötő kapocs a védelem és a támadósor között, és a Chievo elleni bajnokin látható volt, hogy Nagy Ádám nélkül ezen a ponton döcög a csapat játéka.

 

Az Il Tira részletes elemzésében kiemeli, hogy szombaton Erick Pulgar kezdett Nagy Ádám helyén, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A chilei középpályás bizonyította, hogy csapatjátékos, szorgalmasnak is tűnik, a futómennyiségével nincs gond, azonban a Fiorentina elleni összecsapáson gyakorlatilag haszontalan volt, nem volt nála sokszor labda, védekezésben és támadásban sem tudott semmit hozzátenni az együttes játékához.

 

Összehasonlításként: Nagy Ádám jobban érzi magát a poszton Donadoni rendszerében, s a támadások felépítésében is kulcsfontosságú szerepe van, ez pedig lényeges különbséget jelent, ami a csapat hatékonyságát illeti.

 

Az Il Tira taktikai hibának nevezi Nagy Ádám kihagyását. A magyar középpályás hiánya a védekezésben is érezhető a különbséget jelentett, amit a Fiorentina ki is használt. A „violák” középen a szlovén Josip Ilicicet játszatták, akivel Ortega nem tudta felvenni a versenyt, Ilicic rendkívül kreatív és fontos láncszeme volt a Fiorentina támadásainak – a különbséget pedig részben ez jelentette a felek között.

 

„Nagy Ádám jelenléte nagyobb egyensúlyt ad a középpályának, szilárdabb a csapat játéka. Nagy egyszerűen taktikailag érettebb, jobban képzett, ami meglátszik” – teszik hozzá.

Legfrissebb híreink