Nagy Ádám: „Sikerült gyorsan beilleszkednem a csapatba”

Bologna – A válogatott középpályás szerint simán meglesz a bennmaradás.

Forrás: bolognafc.it

Ahogy azt szerdán megírtuk, a Nagy Ádámmal felálló Bologna 2-0-ra legyőzte a Sampdoriát a Serie A 5. fordulójában. A válogatott középpályás 79 percet játszott, ráadásul kiharcolt egy kiállítást is.

 

A Corriere dello Sport statisztikája szerint Nagy Ádám 35 passzt jegyzett, ebből 26 talált társat, ami 74.3 százalékos hatékonyságot jelent. Az átadásokból 33 volt rövid passz és kettő hosszú. A Ferencváros korábbi középpályása kilenc párharcából négyet megnyert és ötöt elveszített, valamint hét labdát szerzett.

 

A lefújás után az olasz újságírók Nagy Ádámot kérdezték a Bologna győzelméről. A 21 éves középpályás elmondta, hogy csapata többre hivatott a bennmaradás kiharcolásánál.

 

„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ennek megfelelően szenvedtünk is az elején. A folyatatásban egységes csapat benyomását keltettük, együtt védekezett és támadott az egész csapat, fokoztuk a nyomást az első gólunkig. Ez a csapat olyan, mint egy nagy család, segítjük egymást, bármi történjen, ha valaki hibázik, mindig jön valaki, aki kisegíti. A csapat szervezett, így én is nyugodtan tehetem a dolgom, emiatt is sikerült ilyen gyorsan beilleszkednem a csapatba. Nagyon optimista vagyok, tudom, hogy lesznek nehezebb meccseink a nagyok ellen, de az ilyen meccsek után, a fantasztikus szurkolóink támogatásával hiszem, hogy többet is elérhetünk, mint a biztos bennmaradás” – mondta a Bologna tv-jének a korábbi Fradi-játékos.

 

Legfrissebb híreink