Nagy Ádám sérülése - a legfrissebb információk

Remek hírek, de mi lesz a válogatottal?

Forrás: bcfc.co.uk

Nagy Ádám csapata, a Bristol City kedd este a Readinghez látogatott az angol másodosztályú bajnokság 29. fordulójában.

A magyar válogatott játékost, a Bristol City menedzsere, Lee Johnson nem nevezte csapata keretébe.

Az nb1.hu korábban beszámolt róla, hogy év elején Nagy edzője arról beszélt, elképzelhető, hogy makacs bokasérülése miatt műteni kell a középpályását.

A nyilatkozat óta Nagy folyamatosan játszott a Championshipben és jó hír, hogy a mostani mellőzésében nem a korábbi sérülése játszott szerepet.

Bár Nagy csapata edzésén kapott egy kisebb rúgást a lábára és enyhe fájdalomra is panaszkodott, csak elővigyázatosságból nem nevezte Johnson a Reading elleni bajnokira, amit a Bristol City a 24 éves játékos nélkül is 1-0-ra nyert.

Könnyen lehet, Nagy mellőzésésben annak is szerepe van, hogy a menedzser pihentetni akarja a Bolognából érkező játékosát, hiszen a Championshipben feszített a tempó, rengeteg a mérkőzés, a Bristol például december 29. és február 1. között nyolc tétmeccset játszott/játszik.

A pihenésre illetve frissességre szüksége is lesz az angol másodosztályban egymás után három bajnokiját megnyerő Bristolnak, hiszen a szezon végéig a rájátszást érő helyek valamelyikén maradnának.

Johnson a Bristol Live-nak azt nyilatkozta a tegnapi győztes meccs után, hogy a válogatottban is alapember Nagynak nem kell kés alá feküdnie:

"Szerencsére nincs szükség beavatkozásra a korábbi problémája miatt” – idézi Johnsont a BristolLive.

Ez a magyar válogatott szempontjából is örömteli hír, hiszen Marco Rossi csapata március végén Bulgáriában szerepel, és az olasz szakember minden bizonnyal Nagyra is komolyan számít az Európia-bajnoki pótselejtezőn.

A Bristol az idei jó formájának köszönhetően a 6. helyre kúszott fel a tabellán, ami már rájátszást is érne a feljutásért.

Nagy Ádám csapata szombaton Londonba utazik, és a QPR vendégeként folytatná győzelmi sorozatát.     

Legfrissebb híreink