Nagy Ádám lehet minden idők legdrágább NB I-es játékosa

Budapest – Még nincs bejelentés. Egy újabb Serie A csapat beleköpött a bolognaiba?

Forrás: mlsz.hu

A tuttosport.com szerint a Bologna egy lépésre van attól, hogy megszerezze Nagy Ádámot, aki, öt évre ír alá az olasz klubhoz. Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint hétfőn hivatalosan bejelentik a ferencvárosi játékos szerződtetését.

 

Ha igaz, amit a mai olasz sportlapok állítanak, Nagy Ádám lesz minden idők messze legnagyobb összegért elkelt magyar NB I-es játékosa. Eddig Németh Krisztián volt a csúcstartó, akiért 3 millió eurót adott a Liverpool az MTK-nak, Dzsudzsák Balázs 2,5 millióért ment a Debrecenből Eindhovenbe, Gera pedig 2,25 millióért a Fradiból a West Bromba.

 

A 444.hu Bolognában élő focimániákus olvasója jelezte, hogy a helyi sajtó szerint egyrészt 5 millió euró Nagy Ádám ára, másrészt, bár a Bologna-üzlet gyakorlatilag biztos, az utolsó pillanatban képbe került a Palermo is, amely állítólag amellett, hogy ugyanúgy megadná a Fradinak az ötmilliót, ráígért a játékos fizetésére. A QS Sport című lap szerint Nagy Ádá, a Bolognától öt éven át évi 400 ezer eurós (124 millió forintos) bért kapna, ami a bónuszokkal felmehetne 5-600 ezerre. A Palermo ennél adna többet, arról nem írnak, hogy mennyivel.

 


Kép forrása: 444.hu

 

Szintén a Palermo csapatát erősíti a debreceni Balogh Norbert, akit a magyar fél adatai szerint 2,2 millió euróért vettek meg tavaly, miközben az olasz klub elnöke 5 milliós árról beszélt. A DVSC később azt mondta, hogy az 5 millió úgy jön ki, ha a valós vételárhoz hozzáadjuk Balogh összes fizetését, amit a szerződése alatt kapni fog. Éppen ez int óvatosságra a bolognai sztoriban, az eddig ismert, 2 milliós vételárhoz hozzáadva a bónusszal megnövelt fizetés ötszörösét ugyanis pont az 5 milliós érték jön ki.

 

Az észak-olasz Bologna ugyanakkor sokkal konszolidáltabb klub, mint Maurizio Zamparini Palermója, ahol az extrém nyilatkozatairól híres elnök imád összevissza beszélni, a QS Sport pedig kifejezetten átigazolási díjként emlegeti az ötmilliós összeget…

Legfrissebb híreink