Mutatók, amiben jobb a Vidi a Fradinál

Nem megnyert meccsen mutatott játékuk volt a fantasztikus.

Forrás:

Korábban azt nyilatkozta Márton Gábor, a MOL Fehérvár FC szakmai vezetője, hogy csalódott lenne akkor, ha nem a Vidi vezetné már a bajnokságot a karácsonykor. Nos, azt még mindig a Ferencváros vezeti, méghozzá 9 pontos előnnyel a fehérváriak előtt úgy, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig.

Márton csapata azonban folyamatosan fejlődött, és van olyan mutató is, amiben az élen áll.

Erről is beszélt a klubhonlapnak adott interjújában, melyből fontos részeket szemezgetünk:

„Mi szereztük a legtöbb gólt a bajnokságban és mi kaptuk a második legkevesebbet, ami azért nem rossz mutató.
Természetesen ezek jó dolgok, de ha már a statisztikáknál tartunk, akkor érdemes összevetni a találatok számát és a helyzetek számát... Pozitív tehát, hogy mi dolgozzuk ki a legtöbb helyzetet, viszont üröm az örömben, hogy összességében rossz százalékban használjuk ki ezeket a lehetőségeket. A kapott gólok számát pedig soknak érzem, elsősorban azért, mert a nagyobb részük pontrúgás után született, vagyis elkerülhető lett volna. Mindkét mutatóban javulnunk kell, örülök, hogy az utolsó meccseken már hatékonyabbak voltunk.”

Márton egy olyan meccsen bemutatott játékot nevezett fantasztikusnak, amit végül nem nyertek meg.

Volt mélypont az őszi szezonban?
Az én olvasatomban a mélypont azt jelenti, hogy zsinórban jönnek a vereségek, ilyen szerencsére nem volt. Az MTK és a Paks ellen nem teljesítettünk jól, rossz hozzáállás jellemezte a csapatot ezeken a találkozókon. A fociban benne van a vereség, bármennyire is nehéz ezt elfogadni, de úgy nem lehet kikapni, ahogy a két említett meccsen történt. A Honvéd ellen viszont fantasztikusan játszottunk, mégis elvesztettünk két pontot, mivel hibáztunk két pontrúgásnál.”

És a nagy kérdés, mi várható a folytatásban:

Hogy készül a csapat a január végi folytatásra?
A szezon kezdetéhez képest annyival előrébb leszünk, hogy most már fizikálisan egy szinten vannak a játékosok. Remélhetőleg a felkészülés mindenki számára sérülésmentesen zajlik majd és a minőségi játékra tudunk összpontosítani. Jobb játékot és több pontot várok a tavaszi szezonban.”

Márton tehát nem beszélt arról, igaz, nem is kérdezték meg a témakörről, hogy utolérik-e a Ferencvárost. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy Hajdú B. István, az M4 Sport szpíkere már hetekkel ezelőtt azt mondta, hogy az FTC lesz a bajnok.

FRISSÍTÉS: 12.08

Két magyar játékost vinne a Vidi a Fradiból? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink