MTK-Vidi: ekézések árnyékában

Hallgattassék meg a másik fél is.

Forrás:

Csonka lesz a 10. forduló az NB I-ben, hiszen a tegnap estére kiírt DVTK-Újpest meccs elmaradt (az MLSZ a 3 pontot 3-0-s gólkülönbséggel annak a Diósgyőrnek adta, mely gárda nem fogadta el a koronavírus-járvány sújtotta Újpest halasztási kérelmét, ezért a lilák bejelentették, hogy nem utaznak el a meccsre), míg a ma délutánra kiírt Budafok-Honvéd sem kerül megrendezésre, ám a diósgyőriekkel ellentétben a budafokiak elfogadták a kispestiek halasztási kérelmét. Ezt a meccset a jelek szerint vagy december 23-án vagy január 20-án pótolják.

NB I: jön a csonka forduló - RÉSZLETEK - NB1.hu

 

A csonka forduló második meccsére a Hidegkutiban kerül sor, ahol az az MTK fogadja a MOL Fehérvár FC-t, mely gárda rengeteg kemény megjegyzést kapott azért, mert az előző fordulóban nem fogadta el a koronavírus-járványtól sújtott Újpest halasztási kérelmét. A meccset végül a kék-fehérek nyerték meg 4-0-ra, de az is kiverte a biztosítékot a futballtársadalomban, legfőképpen a szurkolói körökben, hogy Prosser Dániel úgy ünnepelt az első góljánál, mintha a Bajnokok Ligája fináléját döntötte volna el.

Viszont az a feledés homályába merült, de az nb1.hu több hírében is érintette, hogy a kék-fehéreknek is voltak bőven gondjaik, nemcsak a múlt héten, hanem előtte is, mert hetek óta átlagban legalább 10 játékos nem tud Michael Boris vezetőedző rendelkezésére állni.

Ezért is mondta azt többek között a német szakember a klubhonlapnak adott, meccset felvezető interjújában, hogy azért annyira hullámzó a csapata teljesítménye, mert nagyon nehéz minden mérkőzésre más csapattal kiállni. Utána persze beszélt a Vidi elleni rangadóról is.

A Vidi, pontosabban Márton Gábor vezetőedző is szépen megkapta a magáét, mégpedig azért, mert a következőket nyilatkozta a klubhonlapnak:

„Természetesen az volt a célunk, hogy az elmúlt fordulóban legyőzzük a Ferencvárost, és a mérkőzés után mi álljunk az első helyen. A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, de sajnos nem erre adják a pontokat. Ugyanott tartunk, ahol a rangadó előtt, azonban nem gondolom azt, hogy a Fradi a hátralévő mérkőzésekért járó összes pontot meg fogja szerezni, mindenki hibázik még, a bajnokságnak még az egyharmada sem telt el, a végelszámolásnál mi is ott leszünk. Amit eddig elértünk csak részeredmény, jó néhány csapatnak van elmaradt mérkőzése, köztük nekünk is. A továbbiakra nézve semmi jelentősége nincs annak, hogy jelenleg hányadik pozíciót foglaljuk el a tabellán. (…) Talán a vártnál egy picit nehezebben, de azt gondolom, alakulunk. Éppen ezért nem lennék elégedett, ha karácsonykor nem a mi nevünkkel kezdődne az OTP Bank Liga tabellája. Persze azt is tudom, hogy az csak egy részeredmény és hosszú távon csak az számít, hogy a végelszámolásnál milyen helyezést foglal el a csapat.”

Nos, a Vidinél, akárcsak a Fradinál, a bajnoki cím megszerzése a cél, ezért nyilvánvaló, hogy Márton is azt szeretné, ha minél előbb az első helyre kerülne a csapata és majd ott is maradna. Arról, hogy a Fradi megnyeri-e mindegyik meccsét vagy sem, nyilván az idő ad majd választ, de abban biztosak vagyunk, ha Mártonnak lesz igaza, akkor az őt most keményen ekéző vélemények gazdái nem fognak tőle elnézést kérni.

Egyébként ez lesz a két csapat egymás elleni 100. mérkőzése, az eddigiek közül 38-at nyert meg az MTK, 21 döntetlen mellett pedig 40 fehérvári siker született. 

FRISSÍTÉS:

MTK: pozitív tesztek, műtét - NB1.hu

A Fradi megköszönheti az MTK-nak - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink