MTK-Újpest: dráma a legvégén, amikor már igazi foci is volt

Mozgalmas 30 perce volt a lilák légiósának.

Forrás:

MTK-Újpest 2-1

Nosztalgikus/egzotikus időkben az MTK és az Újpest bajnoki mérkőzése legalább a dobogós helyezések eldöntéséről szólt, a pályán rengeteg magyar játékossal úgy, hogy a mérkőzést tömött lelátók előtt rendezték meg.

Most éppen nem ez a helyzet, ráadásul nagyon nem.

A 12 csapatos bajnokságban az MTK az utolsó, a lila-fehérek meg a 9. helyről várták az összecsapást úgy, hogy mindkét szurkolótábor radikális változásokat sürget a csapatánál.

A kék-fehérek hívei a meccs előtt tartottak demonstrációt, míg Újpesten évek óta azt szeretnék a fanatikusok, hogy Roderick Duchatelet távozzon, az új, lehetőleg magyar tulajdonos meg állítsa vissza a hagyományos címert. Tegnap délután fontos fejlemények történtek ebben az ügyben, amikről ma délben beszámoltunk.

A meccs Miovszki helyzetével indult, majd maradjunk annyiban, hogy a felek a taktika jegyében igen hosszú perceken keresztül keresték egymáson a fogást. A hozzáállással nem volt gond, ám a kivitelezésbe bőven akadtak hibák.

A 24. percben majdnem megszerezte a vezetést az MTK, de Mack a gólvonalról mentett Grozav 7 méteres lövése után, majd Karakó spori nem adott meg egy 11-est a hazaiaknak a VAR segítségével, amikor Katona felszabadítás közben telibe rúgta Varjút...

Percről percre nőtt a feszültség, a félidő zárásaként Mitrovics 22 méteres löketét védte Somodi a bal alsó saroknál.

Fordulás után az MTK góllal kezdett, de Miovszki lesről talált be a kapuba. Nem sokkal, de tényleg lesről, majd a 62. percben Miovszki lőhetett volna újra gólt, de az ötösről Banaiba helyezett.

A 65. perctől hirtelen felpörögtek az események, mert kiemelt izgalmak következtek. Picivel később Antonov jobb oldali szöglete után Bjelos fejelt 7 méterről a bal kapufára, majd a kontra végén Miovszki felbőrözte Diabyt, hogy utána 13 méterről eltalálja a jobb kapufát (a kipattanót Grozav csúnyán fölé bikázta 6 méterről). Mindkét támadás gólt érdemelt volna.

A 72. percben Marko Perkovics gólhelyzetben, a tizenhatos előtt rántotta le a kiugró Junior Tallót, jogos volt a piros lap az MTK játékosának, a szabadrúgás csak izgalmakat hozott, de igazi veszélyt nem.

Ezután, érthetően, mezőnyfölénybe került az Újpest, Tallo nehéz helyzetbe hozta a csapatát, két sárga lappal kiállíttatta magát. De amint lesétált a pályáról Croizet megszerezte a vezetést a csapatának.

Ám hamar elkényelmesedett az Újpest, amit Kovácsréti okos szabadrúgásgóllal büntetett meg. Karakó kissé elnézte az esetet, amiért sípolt, mert Csongvai a labdát találta el, Varju telibe rúgta Miovszkit...

A slusszpoén az MTK-é volt, hisz a 96. percben egy szöglet után Bjelos kezéhez ért a labda, a megítélt büntetőt meg Miovszki értékesítette.

Mindkét csapat nyerhetett volna, de azért győzött az MTK, mert harcosabb volt a legvégén.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: CROIZET KIHAGYOTT HELYZETE
1-1-nél léphetett ki ugyanúgy, mint az első gólja előtt, ám a védők visszaértek, így végül nem tudott lőni ziccerben.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: JUNIOR TALLO
Az 52. percben becserélték, az 56. percben megkapta az első sárgáját, a 73. percben kiállították róla Perkovicot, a 82. percben megkapta a második sárgáját, lesétált, majd megszerezte a vezetést az Újpest. Mozgalmas 30 perce volt, annyi szent.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
83. p.:
Antonov állította meg Kovácsrétit, majd Croizet balra fejelt Stieberhez, aki azonnal a légiós elé emel a bal szélről, Nagy nem volt elég harcos, Somodinak esélye sem volt, amikor 12 méterről a jobb alsóba lőtt. 0–1!

88. p.: Kovácsréti kissé jobbról, szabadrúgásból, 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba a fölugró sorfal alatt. Banai mozdulni sem tudott. 1-1

90+3. p.: Egy szöglet utáni kavarodásnál és ollózásnál Bjelos kezezett, Miovszki a megítélt 11-esből a balra vetődő Banai mellett a kapu közelébe helyezett. 2-1

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest–Újpest FC 2-1 (0-0)

MTK Budapest: Somodi – Varju, Perkovic, Nagy Zsombor – Balázs, Ramadani, Mezei (Kata, 80.), Weir (Várkonyi, 34.) – Kocsis (Kovácsréti, 71.), Miovski, Grozav (Kosznovszky, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor
Újpest FC:
 Banai – Kastrati, Koutrompis, Diaby – Csongvai, Mack (Stieber, 77.), Mitrovic (Pauljevic, 61.), Katona (Bjelos, 53.), Antonov – Beridze (Croizet, 53.), Viana (Tallo, 53.). Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Kovácsréti (87.), Miovszki (90+5, tizenegyesből) illetve Croizet (84.)
Sárga lap: Diaby (37.), Mack (42.) Tallo (56., 82.), Bjelos (90+5)
Piros lap: Perkovic (73.), Tallo (82.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az MTK a Vidit fogadja a következő körben, az Újpest meg a Paksot.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink