MTK-Puskás Akadémia: még nem segített az edzőváltás

Továbbra is nagyon megy idegenben a felcsútiaknak.

Forrás: mtkbudapest.hu

MTK-Puskás Akadémia 0-1

Az MTK Budapest hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kék-fehérek kispadján már Teodoru Vaszilisz ült, aki a válogatott szünetben a menesztett Giovanni Costantino helyét vette át; az új szakember korábban már irányította az együttest, 2016-ban 33 mérkőzésen dirigálta a csapatot.

A felcsúti együttes továbbra is őrzi idegenbeli veretlenségét a szezonban.

Az első 45 percben egyik fél sem vállalt sok kockázatot, így csak elvétve jutottak el a csapatok a kapuig, az egyetlen ziccert az MTK dolgozta ki, de Miovski nem tudott élni a lehetőséggel.

A fordulást követően sem változott a játék képe, sok hibával futballoztak a csapatok. A játékrész közepén aztán a felcsútiak kerültek előnybe, így az MTK-nak kellett volna újítania, de az erejéből ezen az estén a hajrában csak egy lesgólra futotta.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: KOMÁROMI GYÖRGY

Ő lőtte a találkozó egyetlen gólját, ami eldöntött mindent. Szolnoki is nagyban hozzájárult a találathoz, ami végül három pontot ért.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A LESGÓL

Weir lőtt 27 méterről, amit Tóth még védett, de a kipattanót Miovszki középre adta, majd Thiago két méterről az üres kapuba lőtt. A gólt azonban les miatt nem adta meg a játékvezető.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

69. p.: Az ötös jobb sarkától egy méterre a hosszúba lőtt Komáromi, Szolnoki remek átadása után. 0-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az MTK a következő körben a Fradi vendége lesz, míg a Puskás Akadémia a DVSC-hez látogat.

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Uj Hidegkuti Nándor Stadion, 1675 néző, v.: Karakó
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs, Varju, Ferreira, Herrera - Weir, Kosznovszky (Haraszti, 79.), Dimitrov (Kocsis B., 61.) - Vancsa (Kovácsréti, 88.), Miovski, Grozav
Puskás Akadémia FC: Tóth B. (Markek, 92.) - Szolnoki, Joao Nunes, Spander, Nagy Zs. - van Nieff, Favorov (Corbu, 61.), Baluta (Puljic, 75.) - Komáromi, Kozák (Weslen Junior, 75.), Slagveer (Plsek, 75.)
gólszerző: Komáromi (69.)
sárga lap: Weir (31.), Dimitrov (48.), Kosznovszky (54.), Haraszti (92.), illetve Favorov (30.), Baluta (44.), Weslen Junior (83.)

A tabella linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink