MTK: mint éhesnek a kenyér, vagy szomjasnak a víz, vagy sör, vagy hosszúlépés - REAKCIÓK

Ha reggelig játszik sem rúg gólt a Puskás Akadémia.

Forrás: MTK Budapest

Bár még van hátra két meccs a fordulóból (Paks-ZTE, Honvéd-Vidi), az viszont talán már most kijelenthető, hogy az MTK Felcsúton aratott 3-0-s győzelme a forduló legnagyobb meglepetése.

Az igaz ugyan, hogy a felcsútiak a legutóbbi fordulóban kikaptak 2-1-re az FTC vendégeként, de a fővárosi ellenfelük három, egymás után elszenvedett, nem is akármilyen zakó (MTK-Budafok 1-2, Paks-MTK 4-0, MTK-ZTE 0-3) látogatott el Felcsútra.

Hogy szomorú szombat estét (és persze vasárnapot is) okozzon a felcsúti hívőknek, és persze Hornyák Zsoltnak, akinek nagyon fájt a vereség, ez látszik is rajta, amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nyilatkozott.

Hornyák ezt be is vallotta, játékosairól meg elmondta, hogy idegesek voltak, mindenhonnan késtek. Kijelentette, hogy ha reggelig játszanak, akkor sem rúgtak volna gólt. Már az első labdaérintésnél érezte, hogy nem magabiztosak a játékosai. Mint mondta, a meccs eldőlt a 25. percig...

Mint éhezőnek a falat a kenyér, vagy mint szomjasnak a (korty) víz (vagy sör, vagy hosszúlépés), úgy kellett az MTK-nak egy győzelem a három, általában igen gyenge játékot is hozó vereség után. A kék-fehérek sikerében döntő érdeme volt a nyáron igazolt észak-macedón utánpótlás-válogatott Bojan Miovszkinak, aki a Budafok elleni meccs után ismét gólt szerzett. Csak most a találkozó elején, amivel csapata megszerezte a vezetést, és ez a találat döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Michael Boris vezetőedző a meccs utáni értékelésében elmondta, rendszert kellett váltaniuk ahhoz, hogy sikeresek legyenek a felcsútiak ellen:

„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, remekül védekeztünk, végül három gólt rúgtunk, nem kaptunk egyet sem, így nem lehetünk elégedetlenek. Jól felkészültünk az ellenfélből, többször megnéztük őket, szinte az összes meccsüket láttuk. Tudtuk, hogy nagyon jó képességű szélsői vannak a Puskás Akadémiának, így a szélsőjátékuk ellen készültünk fel elsősorban, ezért is váltottunk rendszert. A Vasas elleni felkészülési meccs is azt a célt szolgálta, hogy ezt a játékot gyakoroljuk, és akkor jól is működött, ezért is választottuk ezt a felállást erre a meccsre. Talán meglepte az ellenfelet is ez valamelyest. Tudjuk, hogy nem lehet minden ellenfél ellen hatásos ez a rendszer, de most erre volt szükség a sikerhez. Lehet, hogy a Kisvárda ellen újra ezt játsszuk majd, de lehet, hogy ismét változtatunk a siker érdekében.”

ELŐZMÉNYEK

Puskás Akadémia-MTK 0-3 (0-2)

Zsinórban három vereséget szenvedett az MTK az előző hetekben az NB I-ben, az újonc a rossz sorozatát a Pancho Arénában tudta megszakítani. A kék-fehérek az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, a második játékrészben Prosser varrta el a szálakat. A felcsútiakat a Fradi után újabb fővárosi együttes tudta két vállra fektetni. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: GERA DÁNIEL

Az MTK játékosa az összes gólban főszereplő volt, az elsőnél ő fejelt, a kipattanót pedig Miovszki értékesítette. A második találatnál már Gera tette fel az i-re a pontot. Prosser találatát pedig Gera passza előzte meg. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: MIJATOVICS VÉDÉSE

Az 57. percben, 0-2-es állásnál az MTK kapusa egy veszélyes fejesnél mutatott be egy bravúrt, a labdát a kapufára tolta. Ez a momentum fontos volt, hiszen nem tudott a hazai csapat közelebb zárkózni. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE

4. perc: Dimitrov tekerte középre a labdát, Gera fejesét még védte Tóth, de a kipattanót Miovszki a jobb alsóba küldte (0-1).

26. perc: Herrera adott be, Dimitrov fejesét megint hárította Tóth, de Gera éber volt, és Deutschot megelőzve jutatta a labdát a kapuba (0-2).

82. perc: Gera ugratta ki a csereként beszálló Prossert, aki 12 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0-3).

A KÖVETKEZŐ FELADAT

Az MTK a következő fordulóban a Kisvárdát fogadja, míg a Puskás Akadémia a sereghajtó Diósgyőr otthonában javíthat. 

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akadémia FC - MTK Budapest 0-3 (0-2)
Pancho Aréna, 957 néző v.: Pintér
Cs.
gólszerzők: Miovski (4.), Gera (26.), Prosser (80.)
sárga lap: Szolnoki (15.), Vanecek (86.), illetve Dimitrov (28.), Gera (33.), Nagy Zsombor (69.)
PAFC: Tóth B. - Nagy Zsolt (Weslen Júnior, 67.), Szolnoki, Meissner, Deutsch L. - Van Nieff - Tamás N. (Komáromi, a szünetben), Plsek (Urblík, 62.), Baluta (Knezevic, 62.), Kiss T. (Mance, a szünetben) - Vanecek
MTK: Mijatovic - Balázs B., Varju, Nagy Zsombor, Ferreira, Herrera - Kata (Biben, 37.), Mezei (Barna, 87.), Dimitrov (Prosser, 67.), Gera (Ikenne-King, 87.) - Miovski (Bíró B., 87.)

A tabella a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink