MTK: kiszorítja-e a finn a nigériait?

Most kiemelten fontos lehet az évszám és a piaci érték.

Forrás: MTK

December 21-én jelentette be az MTK Nikolai Alho szerződtetését, akiről az nb1.hu december 11-én nemcsak azt, írta meg, hogy a kék-fehérekhez igazol, de azt is, hogy zenében is igen jártas.

Zenében is kiváló, ötszörös bajnok, leigazolhatja az MTK - NB1.hu

 

Az MTK a hivatalos bejelentésében nem tett róla említést, de a finn válogatott védő 2022 nyaráig írta alá a szerződését.

Alhót az MTK honlapja a céljairól is megkérdezte, válaszában elmondta, hogy a döntése meghozatala szempontjából fontos volt a számára az, hogy minél többet a pályán lehessen, majd hozzátette, Finnországban csak áprilisban indul újra a bajnokság, nyáron meg ugye Európa-bajnokság, amivel kapcsolatban reméli, hogy tagja lesz majd hazája válogatottjának.

A 27 éves játékos egyébként arról is értekezett, hogy korábban jobbszélső volt, az elmúlt két évben került hátrébb, és bár a védekezésre is figyelnie kell, szeret csatlakozni a támadásokhoz. Véleménye szerint az MTK ott lehet az első háromban.

Alho egyébként, az eddigiek alapján legalábbis, pont ugyanolyan feladatkörben a legerősebb, mint George Ikenne-King Patrick, akinek viszont a nyáron lejár a szerződése, az MTK meg nem tett bejelentést azzal kapcsolatban, hogy hosszabbítana-e a nigériai játékossal.

Ikenne-King egyébként 2 évvel idősebb a finn társánál, de utóbbi ér kétszer annyit a Transfermarkt becslése alapján. 

Ikenne King piaci értéke 200 ezer euró, Alhóé 400 ezer...

De azon sem lepődhetne meg senki, pláne Gera Dániel távozása miatt, ha tavasszal mindketten a kezdőcsapatban kapnának helyet (a vírus persze bármikor, bármilyen elképzelést felülírhat)...

FRISSÍTÉS:

22.12:

MTK: miért lesz nehéz pótolni a Fradihoz távozó labdarúgót? - NB1.hu

 

 

Legfrissebb híreink