MTK-Honvéd: meghallották a szurkolókat, aztán...

Kiderült, mit öntenek az otthoni fürdőkádba a kispestiek.

Forrás: honvedfc.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy az MTK és a Honvéd szombaton 0-0-t játszott, így a döntés a jövő heti visszavágóra marad a Magyar Kupa elődöntős párharcában.

A meccs után a kispestiek két játékosa, Macdonald Niba és Mohamed Mezghrani nyilatkozott a klub honlapjának. Ebből idézünk.
 

MTK-Honvéd: nyugtatni kellett a kispestieket - reakciók - NB1.hu

 

„„Nagyon nem volt egyszerű mérkőzés. Az MTK nagyon jó csapat, megnyerték a másodosztályt és feljutottak az élvonalba, szóval ők sikerrel vették az idei szezont tulajdonképpen, és úgy is játszottak ezen a meccsen, mintha az már a döntő lenne.”

A stadion előterében ekkor egy pillanatra megtorpant a beszélgetés, az utcáról beszűrődve ugyanis ismerős dallamok csendültek fel, a kameruni védő szeme pedig fel is csillant a szurkolók hallatán.

„Jobb lenne, ha velünk lennének! Furcsa az üres lelátok előtt játszani” – szólalt meg Mohamed Mezghrani mosolyogva, aki, ha már arra járt, hogy barátja nyilatkozatát meghallgassa, örömmel csatlakozott a beszélgetésbe. „Egyetértek Nibával – utalt vissza az előző mondatra a belga védő. – Két hónap kihagyás után nagyon nehéz volt fizikálisan ez a meccs. Kimondhatjuk, hogy az MTK jobban felkészült nálunk.

 

Az okát nem tudom megmondani, talán jót tett nekik, hogy ők több felkészülési meccset játszottak az elmúlt időszakban. De végül is döntetlen lett, nem veszítettünk semmit, nyitva maradt a továbbjutás, úgyhogy a visszavágón javíthatunk. A következő edzésen le kell ülnünk a csapattal, közösen át kell beszélnünk, hogy mi az, ami nem működött és hogyan tudunk javítani.”

Épp a mérkőzés napján ért véget a Ramadán hónapja, ami érintette Mezghranit is. „Az én vallásom szerint egy hónapon át, napkeltétől napnyugtáig nem ehetünk, nem ihatunk semmit, ez egy úgymond egy megtisztulási folyamat. Nem mondom, hogy könnyű időszak volt, de nagyon odafigyelek magamra ilyenkor. Otthon, Belgiumban van egy szakember, aki egyénre szabva összeállított nekem egy speciális étrendet a Ramadánra, hogy a lehető legjobb formában legyek ilyenkor is, napközben is kitartson az energiám. Nyilván egy élsportolónak különösen nehéz időszak ez, ha pedig valaki nem figyel oda magára, akkor egyben nagyon veszélyes is. Vannak olyan sportolók, akik éppen emiatt nem tartják a Ramadánt, erről mindenkinek szíve joga dönteni. Nekem nagyon fontos a vallás, fontosnak tartom, hogy tiszteljem és betartsam a hagyományainkat, úgy érzem, ilyenkor Isten még több energiát ad nekem a céljaim eléréséhez.”

S hogy hogyan regenerálódnak? „„A regeneráció most kifejezetten fontos, hiszen heti kétszer lépünk pályára a következő időszakban, a járvány miatt viszont még nem használhatjuk például a szaunát, a jégfürdőt, zuhanyozni is otthon szoktunk – avatott be a részletekbe Mezghrani. – Nyilván ez nagyon nehéz szituáció, de a mi felelősségünk, a mi érdekünk is, hogy megfelelően pihenjünk rá a következő feladatra. Igyekszünk kreatívak lenni, mi például Nibával veszünk jeget, otthon mindig beleöntjük a fürdőkádba, így regenerálódunk.” A kreatív megoldásokat emlegetve mosolyogva bólogatott Macdonald Niba is, aki hozzátette, nem is olyan nagy ár ez azért, hogy újra pályára léphetnek.

Legfrissebb híreink