MTK-Honvéd: kolumbiai és szögletvarázs - GÓLOK TÖRTÉNETE

Főszerepben az új szerzemény.

Forrás:

MTK-HONVÉD 3-1

Remek második félidei játékának köszönhetően az MTK 3-1-re verte a Honvédot az Új Hidegkuti Stadionban az NB I 2. fordulójának péntek esti meccsén. A kék-fehérek Gera góljával szereztek vezetést, majd az első bajnokijukat játszó kispestiek Gazdag találatával egyenlítettek. A 66. percben a mérkőzés főszereplője, a gólpasszt is kiosztó Herrera, majd az utolsó tíz perchez közeledve Katona ünnepelhetett, beállítva a végeredményt. Nem kezdték jól tehát Bódog Tamásék a szezont, igaz, jócskán van lehetőség javításra - ellenben az újonc a Ferencváros elleni 1-1 után egyértelműen bejelentkezett a felsőházi helyekért.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SEBASTIÁN HERRERA

A kolumbiai balhátvéd centerezését követően érkezett az első MTK-gól, majd a második félidőben ő maga volt eredményes. A 25 éves játékost nyáron igazolták, egyelőre Michael Boris legénységének egyik vezére - hasonlóan Gera Dánielhez, aki két meccsen két találatot jegyez, miután a Fradi ellen is betalált.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ MTK SZÖGLETVARIÁCIÓI

A második és a harmadik góljukat is érdekes, remekül végrehajtott összjátékból szerezték, minden dicséret megilleti Mezei Szabolcsot, aki remekül hajtotta végre a sarokrúgásokat. Valóban sokat gyakorolhatják edzéseken, ritkán látni ennyire kreatív megoldásokat hazai futballpályákon. 


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

16. perc: Herrera beadására Gera óramű pontossággal érkezett és a rövid felsőbe lőtt. (1-0)

26. perc: Ugrai sarokkal szöktette Gazdagot, aki ziccerben nem hibázott. (1-1)

66. perc: Mezei szöglete után a lecsorgó labdát Herrera kotorta be a kapuba. (2-1)

78. perc: Mezei gurított szögletből Katonához, aki pompásan belsőzött a hosszú sarokba. (3-1)


 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az MTK a DVTK-hoz látogat, a Honvéd Bódog Tamás korábbi csapatát, a Kisvárdát fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest–Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző

Vezette: Pillók Ádám (Csatári, Szalai, Becséri, Andó-Szabó, Erdős)

Gólszerző: Gera (16.), Herrera (66.) illetve Gazdag (26.)

Sárga lap: Baki (20.), Mezei (37.), Schön (53.), Balázs (60.), Herrera (80.) illetve Mezghrani (53.), Traoré (55.), Zsótér (87.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Baki, Nagy, Herrera – Katona, Cseke, Mezei – Gera (Palincsár, 82.), Myke (Lencse, 85.), Schön (Bíró, 67.)

Vezetőedző: Michael Boris

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Tamás – Gazdag, Hidi, Zsótér – Kesztyűs (Gale, 71.), Ugrai (Cipf, 90.), Tóth-Gábor (Traoré, 54.)

Vezetőedző: Bódog Tamás

 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink