MTK-FTC: nem engedtek a hazaiak – videó

Feczkó Tamás előre megmondta.

Forrás: Ferencváros

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MTK Budapest-Ferencváros 1-3 (0-3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4587 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Gera (71.), illetve Varga R. (5.), Lanzafame (29., 42.)
sárga lap: Bidzilja (23.), illetve Petrjak (11.), Bőle (89.), Lovrencsics G. (90.)
MTK Budapest: Kicsak - Katona, Balogh Bé., Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Gera, Bidzilja (Mihajlovic, 60.), Bognár I. (U. Diallo, 84.), Vass P. - Torghelle (Lencse, 68.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Sigér (Csonka, a szünetben), Haratin (Leandro, 80.) - Petrjak (Bőle, 71.), Gorriaran, Varga R. - Lanzafame
 
Feczkó Tamás, az MTK vezetőedzője megmondta előre!
 

Tegnap jeleztük, hogy a kék-fehérek trénere a mai Örökrangadóval kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Sokkal agresszívabban kell játszanunk, többet kell birtokolnunk a labdát. Az biztos, hogy nem kezdhetünk úgy, mint az első két mérkőzésen, mert ezeken a meccseken már a huszonötödik percben kétgólos hátrányban voltunk. Ezt a Ferencváros ellen nem lehet megengedni.”
 
Végül is, nem engedték meg a játékosai, mert csak 28 perc után mentek kettővel a vendégek...
 

Szerhij Rebrov, az FTC szakmai vezetője egyébként kisebb gonddal küszködött a kezdés előtt, de mint kiderült, zseniális érzékkel oldotta meg Szignyevics hiányát, hiszen Lanzafame duplázott a meccsen. A második góljának egyébként az MTK labdaszedői is örültek.

 

Rebrov játékosai végig atletikusabbnak, motiváltabbnak, erősebbnek és gyorsabbnak bizonyultak, akkor sem ijedtek meg, amikor a hajrá kezdetekor Gera szépített.
 
A zöld-fehérek teljesen megérdemelten nyerték meg az Örökrangadót, a meccset végigéneklő ultráik szemei előtt meg egyre fényesebben csillog az aranyérem, ezt lehetett érezni az ő teljesítményükön is.
 

Ha az FTC ennyivel dinamikusabba játszik az aktuális ellenfelinél, tényleg csak a Vidi lesz méltó partnere a mérkőzéseken. A két gárda szerdán a Magyar Kupában méri össze először az erejét 2019-ben.
 
Az FTC előnye 8 pontos lett a bajnokságban a fehérváriak előtt, ami azt jelenti, hogy már csak elveszítheti az elsőséget...
 
A meccsek góljainak a történetei, videókkal, összeállítások és a tabella a linkre kattintva érhető el.
 
 
 

Legfrissebb híreink