MTK: fradista elismerések

A vezetőedzőjük megmondta, mikor kell az FTC-nek szurkolni.

Forrás: MTI/Szigetvári Zsolt

Az FTC 2-0-s győzelmét hozta az MTK elleni Örökrangadó. Ez a végeredmény, mint mindegyik olyan, amikor a Ferencváros győz, nyilvánvaló, hogy igen mély és fájdalmas sebeket ejt az MTK híveinek a lelkében. És jó hosszan tartót...

Ám a kék-fehér fanatikusok büszkék lehetnek a zakó és a kínjaik ellenére is kedvenceik játékára, hozzáállására, mert bizony voltak ám olyan szakaszai a találkozónak, amikor a vendégek voltak a veszélyesebbek. És ezt egyébként a torkát fájlaló Szerhij Rebrov helyett a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire válaszoló Máté Csaba is elismerte. És még valaki, a kiléte hamarosan kiderül...

Az MTK-tól a szakmai vezető, Michael Boris nyilatkozott a találkozó utáni sajtótájékoztatón:

„Mikor egy olyan csapathoz érkezünk, amelyik három és fél éve nem kapott ki otthonában, akkor nem sokra számíthatunk, de próbáltuk megmutatni a mi stílusunkat, hogy nem állunk vissza a Ferencváros ellen. Tudtuk, hogy ez kilencven percig nem fog működni, de nagyon elégedett vagyok az összes játékosom teljesítményével. Sok sikert kívánunk a Ferencvárosnak a Barcelona elleni, következő Bajnokok Ligája mérkőzésre.”

FTC: hol volt Sigér Dávid, mi történt Varga Rolanddal? - NB1.hu

Máté Csaba értékelése

Boristól azt kérdezte az nb1.hu, hogy mit tudott mondani a játékosainak az első kapott gól után, mert volt már rá bőven példa a labdarúgás történelmében, hogy ilyen szituáció után egy csapat összeomlik, az MTK-val viszont nem ez történt tegnap.

„Látható volt, hogy az egész mérkőzésen több játékosnak is problémája volt a pályával. Sajnos, ha az utolsó vonalban történik egy ilyen esemény, akkor valószínűsíthető, hogy gólt kapunk. Felkészültünk rá, hogyha gólt kapunk, akkor ne essünk össze, mert meg szerettük volna mutatni, hogy milyen stílusban játszunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy rengeteg fiatal játékosunk volt a pályán, ők is tudták azt a stílust nyújtani, amit elterveztünk. Persze voltak hibák, amiket elemezni kell, de mindenkinek elégedett voltam a teljesítményével. A következő mérkőzések nagyon fontosak, a Honvéd, a Diósgyőr, a ZTE és a Paks elleniek, úgyhogy megyünk tovább előre. Negyvenöt pont megszerzése a célunk, be kell gyűjtenünk a pontokat.”

Az ulloi129.hu, fradista szurkolói híroldal kezdésként gratulált Borisnak, majd a szerkesztő kijelentette, hogy az MTK játékban már másodszor is fel tudta venni a harcot a Fradival, nem játszott alárendelt szerepet, ezért rákérdezett, hogy ez minek köszönhető. A második kérdése arról szólt, mi a véleménye az FTC Bajnokok Ligája szerepléséről.

„Amióta idekerültem, másfél éve már, mindegyik nap azon dolgozunk, hogy ez a játékfilozófia érvényesüljön. Látszott, hogy a saját teljesítményünk fölé kell mennünk, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjünk. Voltak helyzeteink, is, ráadásul, ebbe a rendszerbe kell beillesztenünk a fiatalokat is, mert mindenkinek el kell végeznie a szép munkát, amikor nálunk van a labda, de a csúnyát is, a labda elleni harcot, illetve annak megszerzését. Ezeket mindegyik nap gyakoroljuk, ennek az eredménye látszik a pályán. Ha a Ferencváros a Bajnokok Ligájában játszik, akkor minden magyarnak Ferencváros szurkolónak kell lennie, ez természetes, mert ez nagyon nagy dolog a magyar futball számára. Nagyon szomorúak voltunk, amikor a Juventus ellen az utolsó pillanatban nem sikerült a pontszerzés. De sok sikert kívánunk a Barcelona ellen, de főleg a Kijev elleni sorsdöntő mérkőzésre kívánjuk a legjobbakat, hogy az Európa-ligában folytathassa a szereplését.”

Messi és a Fradi berobbanója - NB1.hu

Ahogy beállt, csak egy dologra figyelt.

A Digi Sport arról érdeklődött, hogy a következő fontos mérkőzéseken is a fiatalokkal kell-e felállnia az MTK-nak.

„Ebben az időszakban nagyon nehéz előre tervezni, mert minden egyes teszt lottó. Várjuk az eredményt, utána tudunk dönteni a csapat összetételéről. Nagyon örülnék, ha az egész kerettel tudnék dolgozni, de csak csütörtökön tudjuk meg, hogy így lesz-e....”

ELŐZMÉNYEK

Ferencváros-MTK 2-0 (1-0)

A listavezető Fradi az MTK-t fogadta az Örökrangadón. A kék-fehéreknél több játékos is koronavírusos lett, így Michael Boris nem tudott az összes játékosára számítani. A Ferencváros pedig a Juve elleni bosszantó vereség után a bajnokságban próbált javítani. A zöld-fehérek egy nagy védelmi hibát használtak ki a 40. percben, ezzel megszerezték a vezetést. A végeredményt pedig a csereként beszálló Baturina állította be. Érdekesség, hogy a horvát futballista a 74. minutumban állt be, és gyakorlatilag az első érintésből be tudott találni. Az FTC őrzi veretlenségét az NB I-ben, míg az újonc október eleje után szenvedett ismét vereséget.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: IHOR HARATYIN

Ezen a mérkőzésen is nagy munkát végzett a Fradi ukrán játékosa. Ha kellett, szerelt, ha kellett, indított, szóval gyakran játékban volt. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ GÓL HATÁSA

A Fradi az első félidő végén egy védelmi hibát könyörtelenül megbüntetett. Ezt követően azt tapasztaltuk, hogy az MTK-játékosok vállalkozókedve eléggé csökkent. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

40. perc: Varju rossz passzára vércseként csapott le Tokmac, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a bal alsóba lőtt (1-0).

75. perc: Heister passzolt a csereként beszálló Baturinához, a horvát légiós 8 méterről lőtt a bal alsóba (2-0).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Fradi a Diósgyőrhöz utazik a következő héten, míg az MTK a Honvéddal méri össze az erejét. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.:
Antal
gólszerzők: Nguen (40.), Baturina (75.)
sárga lap: Heister (30.), Blazic (56.), illetve Varju (20.), Kata (42.), Miovski (54.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic (Kovacevic, 86.), Heister - Laidouni, Haratin - Uzuni (Skvarka, 74.), Isael (Varga, 81.), Nguen (Mak, 74.) - Boli (Baturina, 74.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King, Varju, Ferreira, Kata - Biben, Cseke, Dimitrov - Prosser (Drljo, 78.), Miovski, Lencse

A tabella a linkre kattintva érhető el

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:

FRISSÍTÉS:

21.58:

Fradi-MTK: Rebrov már nem ment el a sajtótájékoztatóra - NB1.hu

22.19:

Mellőzöttség: őszintén beszélt az FTC magyar válogatottja a helyzetéről - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink