MTK-Fradi: Rebrov Varga Rolandot méltatta - reakciók

Boris szerint vadászattal kezdtek a Fradi-játékosok.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mint arról beszámoltunk, az MTK és a Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott szombat este egymással az Örökrangadón.

MTK-FTC: kicseréltek drámája - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.
 

"Az egyik legjobb első félidőt produkáltuk, amióta itt vagyok a Ferencvárosnál, nagyon jól játszottak a fiúk, két góllal nyerhettünk volna" - kezdte Szerhij Rebrov, a Ferencváros trénere. "A kapott gól után más volt a helyzet, ha bemegy a tizenegyes, máshogy alakul a meccs. Úgy gondolom, a 14 pontos előnyünk egyfajta nyomást is jelent a játékosokra, kényszer ez a nagy különbségű előny. Ez egy kibúvót is adhat a hibák alól, hisz tudják, hogy mennyire nagy a pontkülönbség. Nem számítottunk ilyen második félidőre, mindenki élvezte az elsőt, jöttek a hibák egymás után, az MTK pedig olyan csapat, ami kihasználja ezeket."

Az nb1.hu kérdésére Rebrov elárulta, hogy eredetileg nem Mak volt a kijelölt a tizenegyes elvégzésére, hanem Uzuni, de ő nem volt pályán, így a játékosok döntöttek. "Az utolsó negyedórában nem bennünk volt a győzelem lehetősége, az MTK jól kontrázott. Az első félidőben és amíg nem kaptunk gólt, jól teljesítettünk, de sajnos a mérkőzés 90 és nem 45 percig tart."

 

"Én is rosszul élem meg, hogy eladtuk a kétgólos előnyt, akárcsak Mezőkövesden. Egy 2-0-s vezetés önbizalmat kéne, hogy adjon, ilyen szereplés után a szurkolók is többet várnak el a csapattól. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy hol tart jelenleg a szezonban - igen, veszítünk pontokat, de 14-15 az előnyünk" - mondta, majd újságírói kérdésre elárulta: 

"Nagyon örülök Varga Rolinak, örülök, hogy sok gólt rúg és jól teljesít az MTK-ban."

 

"Az első félidőről nem nagyon szeretnék beszélni, de rúghatott volna a Fradi az első 30 perc alapján négy-öt gólt" - kezdte Michael Boris, az MTK vezetőedzője. "Optimista edző vagyok és úgy mentem be az öltözőbe, hogy fordítani tudunk. Kiabáltam a srácokkal, elmondtam, mit szeretnénk látni és azt, hogy legyünk élesebbek és nyerjük meg a párharcokat. A Fradi vadászott a labdára, letámadtak minket, de a második sikerült két gólt rúgnunk pontrúgásból, a végén pedig a helyzeteink által eldönthettük volna a találkozót. Összességében örülök a pontnak, büszke vagyok a srácokra, de láthatjuk, hogy a kiesőzónából is mindenki győzni tudott, úgyhogy továbbra is szoros a verseny, a célunk, hogy minél hamarabb megszerezzük a 45 pontot. Eredetileg az lett volna a cél, hogy stabilak legyünk hátul, így két védekező középpályással kezdtünk, majd Dimitrovot hoztuk be, ami más dinamikát adott a csapatnak. Ez az egész nem a lecserélt Kata Misi hibája volt, a félidőig nem is játszottunk jól, a szünetben jött a változás, ahol átbeszéltük a dolgokat. Jó, hogy tudunk ötöt cserélni egy meccsen, hisz mindenki, aki beszállt a meccsbe, hozzá tudott tenni a játékhoz."

Az nb1.hu kérdésére Boris elárulta, hogy nemrég olvasott a Nemzeti Sportban egy cikket, hogy mennyire kevés pontot szerzett az MTK két éve az utolsó 11 fordulóban, így lefelé kell nézniük, hisz fiatal a csapatuk és a légiósok is fiatalok. "Először is a Honvéd, DVTK, ZTE hármas ellen kell nyernünk, és ott a kupa is mellette, ahol a Lokival játszunk, szeretnénk ott is messzebb jutni. Nem gondolunk Európára, lépcsőről lépcsőre haladunk, és ha megvan a 45 pont, akkor az öltözőben más célok felé kacsintgatunk."

 

Borisnál is rákérdeztek Varga Rolandra. "Nem kell Rolit sem máshogy kezelni, mint a többieket, gyorsan beilleszkedett a csapatba. Megnéztük a statisztikáit Rolinak, egyeztettünk, aztán kitaláltuk, hogy hogyan tudnánk beépíteni a játékunkba. A sportigazgató és a megfigyelő is nagy dicséretet érdemel, hisz Roli tapasztalt, jó játékos, sokat beszélgetünk, igazi profi, teszi a dolgát. Normális, vicces srác, könnyen beilleszkedett és örül, hogy itt lehet, és mi is örülünk, hogy itt van. Örülnék, ha az Eb-n is ott lenne a válogatottban."

Nagy Zsombor első gólját szerezte az NB I-ben. "Örülök, hogy működött a pontrúgás és gólt szerzett, remélem, hogy a jövőben is működnek a rögzített helyzetek. A büntetős szituáció is megmutatta, hogy mennyire jó a csapatszellem, hisz a kapusedzőnk odavitt egy palackot Mijatovicnak, hogy emlékeztesse, Mak merre rúghatja a büntetőt. A csapat összetartó, mindenki támogatja egymást, büszke vagyok rájuk."

Végezetül az egészen sok magyar szót használó, és a magyar mondatokat szinte teljesen megértő Boris elárulta, nem a szavakkal, hanem a mondatokkal van a baj. "Nehéz a magyar nyelv, egyelőre nem adok magyarul interjút, hisz nem akarok bohócot csinálni magából, de talán ha egy-két évet még itt töltök, meg fogom próbálni."

FRISSÍTÉS:

HÉTFŐ, 16.35:

Szavazás: benne legyen-e az EB-keretben Varga Roland? - végeredmény - NB1.hu

 


EMLÉKEZTETŐ

MTK-FTC 2-2


Az 54. percig azt lehetett hinni és gondolni is, hogy nem kell majd a találkozó legvégéig izgulni az Örökrangadón. A semleges drukkereknek ugyanis az a legjobb, amikor az első pillanattól az utolsóig nem lehet tudni, hogy melyik csapat nyeri meg az adott találkozót, mert ebben az esetben végig leköti a figyelmet az, ami a pályán történik.

Az FTC dominánsan kezdett az MTK otthonában, és Zubkov elementáris és okos góljának köszönhetően hamar kétgólos előnyre tett szert, majd a fölénye az első félidő végéig megmaradt a játékban is.

Fordulás után viszont egy másik MTK-t lehetett látni a pályán, a hazaiak tettek azért, hogy Nagy Zsombor szépítő góljáról elmondható legyen, hogy megérdemelték. Mint ahogyan az egyenlítést is, mert lendületben és eksztázisban maradtak a kék-fehérek. Innentől kezdve lett sokkal nyíltabb, azaz jobb a meccs, mert mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. Robert Mak sokáig emlékezni fog a mai Örökrangadóra, mint ahogyan Tokmac is, aki a legvégén hatalmas ziccerben hibázott - emiatt állt közelebb a vendégcsapat a sikerhez.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ROBERT MAK

A 81. percben Robert Mak 11-est végzett el. Méghozzá eléggé gyatrán, mert gyengén a bal alsó sarok irányába helyezett lövését Milan Mijatovic gyors vetődéssel magabiztosan hárította. Mak egyébként, hiába támadó, még nem szerzett gólt a Fradiban. Október közepén játszotta az első tétmeccsét az FTC játékosaként. Zubkov két gólt szerzett, Varga gólpasszt adott, majd gólt szerzett, de a szlovák támadó volt az, aki a legnyugodtabb körülmények között eldönthette volna a három pont sorsát. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A SZÜNET
Magabiztos, kétgólos előny birtokában lévő FTC, és tanácstalannak tűnő, kétgólos hátrányban lévő MTK ment be az öltözőbe. Hogy onnan egy harcos, a sikerért mindent megtevő MTK és egy elkényelmesedett FTC érkezzen vissza... Mintha kicserélték volna a két csapatot...

GÓLOK TÖRTÉNETE:
1.:
Zubkov 19 méterről, jobbal bikázta szét a bal felső sarkot annak is köszönhetően, hogy Perkovic határozatlan volt. Mijatovic meg tehetetlen... 0-1!

24. p.: Perkovic ismét könnyelmű volt, Zubkov így leszerelte, majd jobbal az ötös jobb sarkáról a jobb alsóba helyezett. 0-2!

55. p.: Szépített az MTK: Varga Roland adott be balról remekül középre, ahol Nagy Zsombor Mmaee és a szintén körülményes Civic közül 5 méterről fejelt a bal alsóba. 1-2!

60. p.: Egyenlített az MTK! Schönt Isael buktatta a tizenhatoson belül, a jogos 11-est Varga a balra vetődő Dibusz mellett a kapu bal oldalába bikázta. 2-2!

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A hétközi fordulóban az MTK a Hidegkutiban lesz a Honvéd vendége, míg az FTC azt a DVTK-t fogadja, mely csapattól hazai pályán kapott ki általános meglepetésre és döbbenetre 1-0-ra 2021 első tétmeccsén.

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-FTC 2-2 (0-2)

MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 66.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera – Kata (Dimitrov, 34.), Cseke, Mezei – Varga R. (Balázs B. 90.), Miovski (Prosser, 66.), Schön
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Wingo, 78.), Mmaee, Dvali, Civic – Sigér, Laidouni – Kharaishvili (Tokmac, 68.), Uzuni (Skvarka, 68.), Zubkov (Mak, 77.) – Isael (Baturina, 85.)

sárga lap: Sigér (44.), Miovski (50.), Mmaee (54.), Civic (64.), Laidouni (88.), illetve Herrera (70.), Mezei (80.)
gólszerző: Nagy Zs. (55.), Varga R. (60. – 11-esből), ill. Zubkov (1., 23.)

 

TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:

Legfrissebb híreink