MTK-Budafok: továbbra is ihletett formában az U21-es Eb legjobb magyarja

Sokat dobott az összképen a kiállítás.

Forrás: Simon Zoltán

MTK-BUDAFOK 0-0

Különböző célokért küzd a két újonc a bajnokság hátralévő részében. Az MTK még bőven lehet harmadik is (és még a Magyar Kupát is megnyerheti), míg a BMTE a bennmaradásért harcol. A koronavírus-járvány más ütemben sújtotta a csapatokat, a kék-fehéreknek az őszi szezon végén, míg a vendégeknek az elmúlt időszakban kellett megküzdeniük vele.

Csizmadia Csaba vezetőedző a Fradi elleni, előző fordulóban megrendezett mérkőzésen csak 5 mezőnyjátékosára számíthatott a kispadon, most viszont már létszámra megvoltak a piros-feketék, akiket egyébként füstbombák kíséretében engedtek el a szurkolóik a találkozóra. A kék-fehéreknél meg ismét a kezdőcsapatban kapott helyett, akárcsak legutóbb a Paks ellen az a Pintér Ádám, aki alapember Michael Boris csapatában, de sokat kellett kihagynia.

Az első félidőben az MTK-nak volt több és nagyobb helyzete, de ez nem azt jelenti, hogy a vendégek ne próbálkoztak volna a gólszerzéssel, ám mivel Ikenne-King és Schön nagyon aktív és veszélyes volt a két szélén, tényleg a hazaiak domináltak.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, a BMTE veszélyesebb lett. Nikolai Alho a hajrára nehéz helyzetbe hozta a csapatát, hiszen még 20 percet sem volt a pályán, amikor megkapta a második sárga lapját. Emiatt az utolsó percek nagyon nyíltak és izgalmasak lettek, sokat dobva a látottak összképén.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A 45. PERC
Minden mérkőzésen kiemelten fontos mozzanatnak számít, ha az első félidő utolsó pillanatában gólszerzési lehetőség adódik az egyik csapat előtt, pláne döntetlennél, dupla pláne meg 0-0-nál. Most is ez történt, a Budafok néhány centinek köszönheti, hogy nem hátránnyal vonult be a szünetre. Lelkileg nagyon rosszul jött volna az újoncnak, ha akkor hátrányba kerül, amit bizonyít, hogy a második félidőben már támadásban is többet tudott mutatni, mint az elsőben.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BESE BALÁZS
Ha a szintén remekül védő Póser Dániel nem dől ki, akkor lehet, hogy nem csodálhatná a magyar futballbarát azokat a bravúrokat, amiket Bese mutat be meccsek óta. Az U21-es Eb-n is a legjobb volt a magyar válogatottban, ma is tartást biztosított a társainak, a 81. percben meg akkorát védett Varga Roland ziccerénél, amekkorát csak kevesen tudnak. Nehéz dolga lesz a Budafoknak, ha meg akarja tartani.

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-Budafoki MTE 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.:
Solymosi
sárga lap: Pintér (45+1.), Ikenne-King (50.), Alho (79., 83.), illetve Romic (12.), Takács (85.)
kiállítva: Alho (83.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Alho, 69.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera - Dimitrov (Palincsár, 73.), Pintér (Cseke, 80.), Mezei - Varga R., Miovski (Bíró, 68.), Schön (Prosser, 80.)
Budafok: Bese - Iharos, Romic, Nikolic, Medgyes - Csonka, Oláh - Skribek (Szabó M., 66.), Kulcsár (Takács, a szünetben), Lőrinczy (Soltész, 80.) - Kovács D.

KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az MTK a Fehérvárt fogadja csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjében, a bajnokságban utána a Puskás Akadémia vendége lesz, míg a Budafokra élet-halál harc vár, mert a Diósgyőr lesz a vendége péntek este.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Edzői értékelések:

FRISSÍTÉS:

22.24:

Fradi-Puskás Akadémia: bánhatja a szlovák élcsapat, hogy maradt a felcsúti edző - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink