MTK: bejelentés a magyar futball egyik nagy ígéretéről

Hivatalos közlemény.

Forrás: mtkbudapest.hu

Az MTK 2024-ig meghosszabbította Schön Szabolcs szerződését. Íme a kék-fehérek bejelentése:

"Az MTK Budapest szerződést hosszabbított Schön Szabolccsal, aki másfél éve szerződött klubunkhoz az Ajaxtól. Akkor sportigazgatónk, Polyák Balázs elmondta, az MTK Budapest által közvetített üzenet a fiatal labdarúgók számára értékkel bír, hiszen klubunk megadja azt az esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal játékosnál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor. A szélső pedig azt emelte ki, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során, és az MTK Budapestnél olyan folyamatokat érez, amelynél ez biztosított.

Nos, másfél év elteltével kijelenthető, hogy Schön Szabolcs élt a lehetőséggel: már 2019 tavaszán több mérkőzésen lehetőséget kapott az NB I-ben, az idei szezonban pedig az egyik legtöbbet foglalkoztatott fiatal játékos volt, így tevékeny részese volt a sikeres bajnoki és kupaszereplésnek. A 19 éves, ballábas játékos a harmadik helyen zárt a házi kanadai tabellán öt góljával és hat gólpasszával, emlékezetes, hogy a DVTK elleni kupameccset egy látványos szóló után döntötte el. 

A több poszton is bevethető szélsőnek a teljesítményének köszönhetően új szerződést kínált az MTK Budapest, amely így hosszú távra, 2024 nyaráig szól.

Az aláírást követően Polyák Balázs sportigazgató a következőket mondta:

- Szabolcs nagy értéke a csapatnak. Meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgás egyik meghatározó játékosa lesz a jövőben. Gyors, egy az egyben támadásban és védekezésben is rendkívül erős, akar és tud is szenvedni, mindig mindent megtesz a győzelemért. Büszke vagyok, hogy egy ilyen játékos az MTK Budapest mezét viseli."

Legfrissebb híreink