MTK: 16 éves tehetség lép Schön Szabolcs örökébe?

Az Újpest elleni meccs jelentős mérföldkő.

Forrás: mtkbudapest.hu

Az MTK szombat este az Újpest otthonában 3-1-re nyert, így megszakadt a négy mérkőzésből álló nyeretlenségi szériája. A három pont megszerzéséből nagy szerepet vállalt Varga Roland, aki két góllal zárta a mérkőzést.

Újpest-MTK: Király György, piros lap és Varga Roland, a hős - NB1.hu

 

Michael Boris a 81. percben Schön Szabolcs helyére Vancsa Zalánt küldte a pályára. A 16 éves Vancsa karrierjében ez egy fontos pillanat volt, hiszen először jutott szóhoz az NB I-ben.

"Nagyon örültem, hogy bemutatkozhattam. Egy kicsit meglepődtem, amikor mondták a nevem, de nem izgultam, nagyon vártam már ezt a pillanatot. Feszült volt a találkozó, de próbáltam mindent kizárni. Inkább azzal foglalkoztam, hogy ahányszor labdába érek, jó megoldást válasszak. A lényeg természetesen a győzelem! A mestertől megkaptam a taktikai instrukciókat, emellett azt mondta, hogy élvezzem a meccset. Az utánpótlás-meccsekhez képest sokkal nagyobb itt az iram, több a párharc, és rutinosabbak a játékosok. A bal szélen szeretek a leginkább játszani" - nyilatkozta a debütálását követően Vancsa.

Vancsa utolsó mondatából kiderül, hogy ugyanazon a poszton mozog otthonosan, mint Schön Szabolcs. Az már korábban biztossá vált, hogy a 20 esztendős Schön az FC Dallasban folytatja a karrierjét. Nyilván az ifjú Vancsának keményen kell ahhoz dolgoznia, hogy Schön szintjére eljusson. Ám az sem lehet véletlen, hogy 16 évesen már bizalmat szavazott neki Michael Boris. Vancsa tehetséges játékos, már csak rajta múlik, hogy ebből mit hoz ki. Egy biztos, a kék-fehér drukkerek biztosan örülnének, ha Schön Szabolcshoz hasonlóan rövidesen húzóemberré válna. 

Legfrissebb híreink