Most sem kellett volna gólt szereznie a Puskás Akadémia csapatkapitányának – videók

Nosztalgikus meccsen, 7 éve volt először eredményes.

Forrás: Puskás Akadémia

Nyáron, még a bajnokság előtt, azt írtuk a Puskás Akadémiáról, hogy a bajnokságban végig harcban lehet a dobogóért, a Magyar Kupában meg bármeddig eljuthat. A szezon vége még messze van, ám a felcsútiak eddig a várakozásainknak megfelelően repesztenek.

A bajnokságban negyedik helyen állnak, 4 pontra lemaradva a harmadik Mezőkövesdtől, a kupában meg lazán bejuthatnak a legjobb nyolc közé, mivel a nyolcaddöntő első mérkőzésén 3-0-ra verték a Viharsarokban azt a Békéscsabát, mely gárda az előző körben a Ferencvárost búcsúztatta.

A bajnokságban eléggé sűrű a középmezőny, ahhoz, hogy Hornyák Zsolt csapata jó helyen lehessen jelenleg a tabellán, bőven szükségük volt arra a felcsútiaknak, hogy az elmúlt két fordulóban hat pontot szerezzenek.

A kettővel ezelőtti játéknapon Pakson nyertek 2-0-ra, és emellett a mérkőzés mellett nem lehet még mindig elmenni szó nélkül, mielőtt rátérnénk a Kisvárda elleni, legutóbbi diadalra és annak a meccsnek az egyik hősére.

Mert ugye a hősök a focimeccseken és a filmekben is főszereplők szoktak lenni, de lehet ám úgyis valaki az események középpontjában, hogy sokak szerint ő a negatív tényező.

És Szolnoki Rolanddal, a Puskás Akadémia csapatkapitányával érdekes fejlemény történt Tolnában is. Ugye a vendégek sikeréhez kellett az is, hogy a hazaiaktól Könyves Norbertet és Böde Dánielt is kiállította a spori.

Böde kiállítása, Paks - Puskás Akadémia 2020. 02. 08.

Böde a puszta tekintetével is fel tud lökni embereket :D Paks - Puskás Akadémia

És Böde piros lapja sokaknál kiverte azt a bizonyos biztosítékot, pláne azért, mert a „szenvedő alany”, azaz Szolnoki Roland, mosolygott az eset végén...

Mint ahogyan mosolygott a Kisvárda elleni mérkőzés kapcsán is.

Szolnoki Roland gólja a Puskás Akadémia FC - Kisvárda Master Good mérkőzésen

2020.02.15. OTP Bank Liga, 21. forduló Puskás Akadémia FC - Kisvárda Master Good | 3-1 | (1-0) | Szolnoki Roland gólja Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

Egyrészt ugye azért, mert megint nyertek, másrészt meg azért, mert hét év után szerzett ismét gólt az élvonalban. Ráadásul nem is akármilyet. A találatáról (is) a következőket mesélte a Puskás Hírmondónak:

„Azt néztem, hogy a kapus és a védők közé próbáljam belöbbölni a labdát. Hála az istennek egy kicsit lecsúszott. és ezzel sikerült megszereznünk a vezetést. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült újra gólt szereznem, de ennél is fontosabb, hogy a csapat sikeres volt. Ameddig nem volt a kiállítás, addig is domináltunk és nagyon jól játszottunk. Még több volt a meccsben, miután emberelőnybe kerültünk, és itt most a helyzetekre és a gólokra gondolok. Természetesen, örülünk a győzelemnek. Most viszont már a kupameccsre kell koncentrálnunk. Békéscsabán 3-0-ra nyertünk az első meccsen, de ugyanúgy kell készülnünk, mintha 0-0-ról kezdődne a meccs.”

PUSKÁS HÍRMONDÓ 2020. 8. HÉT

Uploaded by PuskasAkademia on 2020-02-17.

Szolnoki eddig 171 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, most szerezte a második találat. Emiatt viszont nem kell felhördülni, hogy akkor mit keres az élvonalban, hiszen védő, neki az az elsődleges feladata, hogy megakadályozza az ellenfeleket a gólszerzésben.

Szolnoki az első gólját még egy Kecskemét-Vidi mérkőzésen szerezte 2013. május 26-án, akkor 5-1-re győztek. Akkor sem kellett volna, hogy feltétlenül gól szülessen a kísérletéből...

Szolnoki Roland gólja a Kecskeméti TE - Videoton FC meccsen

2013.05.26 OTP BANK LIGA 29. forduló Kecskeméti TE - Videoton FC 1-5 Szolnoki Roland gólja

Érdemes felidézni a mérkőzésről készült jegyzőkönyvet, hiszen mindkét csapatban voltak olyan játékosok, akik még mindig nyomják az ipart, vagy nosztalgikusan lehet rájuk visszagondolni:

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Videoton FC 1-5 (1-2)
Kecskemét, 1000 néző
v:
Oláh
Kecskemét: Borszéki - Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró - Vukasovic, Nagy (Patvaros 78.), Savic (Balázs a szünetben), Mohl - Rajczi (Salami 68.), Burgos
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Mitrovic (Tóth B. 78.), Vitor Gomes - Gyurcsó, Kovács I. (Lupeta 71.), Paraiba (Nikolic 78.) - Torghelle
gól: Mohl (37.) illetve Juhász (17., 85.) Szolnoki (23.) Torghelle (53.) Paraiba (62.)
sárga lap: Vaskó (69.), illetve Gyurcsó (31.) Mitrovic (71.)”

Szolnoki egyébként egyszeres magyar válogatott, a Vidivel háromszor volt bajnok. Fejér megyén kívüli élvonalbeli csapatban még nem lépett pályára...

Legfrissebb híreink